Information ang denna websida.                         In English  (Har översatts med Google's översättnings program)

OBS! Tyvärr är denna sida just nu inte mobil / smartphones vänlig, ett av felen är att flertalet texter är för små.
Att ändra om dessa skulle ta alldeles för lång tid, vilket jag inte har tid med just nu. Framöver kommer den kanske att bli mobil vänlig.

Denna sida är i första hand avsedd för privat bruk. Jag lade upp den första delen av denna sida 1996 och då hette den "Trav i Världsklass".
Sedan har jag fortsatt att vidare utveckla denna då jag är mycket trav intresserad.
Jag har ingen som helst inkomst på och för denna sida utan jag gör detta pga. att jag vill göra den. Allt trav material finns inte här på sidan utan mycket ligger kvar på mina externa hård diskar. Jag har lagt upp denna sida då många visat intresse för den.

OBS! Värt att komma ihåg är att om någon länk inte skulle fungera så kan det bero på att denna information inte finns online utan i min egen databank som är offline och det är i såfall bara för att jag ska ha denna för egen del.

Min "Nya" delsida Swedish Trotting Stables in U.S har blivit riktigt populär, där följer jag dom Svenska tränare som finns på andra sidan Atlanten så gott det bara går. Men som vanligt kostar nästan alla tjänster i Nordamerika pengar och mycket information går inte att få tag i gratis och då jag har bestämt mej för att jag inte ska lägga ut massa pengar så kan jag heller inte få tag i all information om hästar och kuskar, utan jag får hålla koll på starter manuellt vilket är tidskrävande.
I Frankrike däremot är det nästan som i Sverige att all information går det att få tag på utan kostnad.

När det gäller Nordamerika så försöker jag hålla kolla på dom flesta lopp med ett första pris från $30,000 och uppåt med "Svensk" intresse.
Dom största stakes loppen finns att läsa om på sidan.

Angående hästar jag följer i min databas så kan det bli så att dom Amerikanska hästarna som inte blir riktigt bra blir svårare att följa då dessa väljer att fortsätta tävla som äldre, dessa uppdateras bara om jag se deras start statistik. Det är som vanligt väldigt svårt att hålla koll på alla hästar som startar i Usa.
Dom Nordiska hästarna är alltid lättare att följa och hålla uppdaterade.

Ang bilder och logos.
1996-2018 World Class Trotting. Alla rättigheter reserverade. World Class Trotting All Rights Reserved Photos & vissa konstverk används på World Class Trotting är upphovsrättsligt skyddad och är egendom som tillhör respektive ägare. Logotyper och andra varumärken som används här är egendom som tillhör respektive ägare. 
I bland kan det förekomma att det inte står någon fotograf på bilderna, med detta betyder det att vi inte har några uppgifter
om vilken fotograf som tagit bilderna och då kan det stå wct, men det är inte jag som tagit bilderna utan då står det wct.com i så fall.
För tillfället har jag tillstånd från...
Lisa Photo, France-Courses, Nigel Soult, Kanal75, The Harness Edge, Press-france Trot, Harnessracephoto.com
att lägga deras bilder hos mej. Oftast är dessa länkade i från deras egna sidor och dessa finns då inte i min databas utan hämtas från deras webplats.
För mer information Kontakta oss här på email.


Sedan ang vissa start & resultat listor.
En del kommer från USTA eller respektive lands uppgifter eller är länkade dit. Men många är egen producerade.

Nyheterna
En del nyheter kan vara mina egna men i så fall står detta skrivet. Detta för att det inte ska bli
något missförstånd. Men dessa finns oftast här.
Från 1 januari 2012 har jag inget material från Travronden på vår sida då dessa har gnällt på att jag har deras material hos mej, men att dom har tagit nyheter i från mej tidigare är en annan sak! Jag har aldrig haft någon tanke på att konkurrera om travnyheter med någon så jag har inte riktigt förstått varför just travronden gnäller men nu är det som det är. Även nyheter ifrån Kanal75 är numera bortagna då dessa inte godkände att jag har en del länkar till sidor som är konkurrenter till Atg tycker dom, vilket är lite konsigt kan jag tycka då det är Casino sidor jag har länkar till. Men det är inget jag sörjer då jag inte är något stort fan av Atg trots att jag har häst själv men jag tycker att Atg inte är något bra företag. Det påstås att det är travsoporten som äger Atg men det ser inte ut som det då St är som "Nicke" dockor då Atg vill ha sin vilja fram. Jag är en av flera som ser fram emot år 2019 och lite konkurrens till Atg. Ska bli spännande att se hur det hela utcklas.

Däremot har jag tillstånd från flera amerikanska travbanor att lägga text, bilder med mera hos mej, bland andra Georgian Downs, Flamboro Downs, The Meadowlands m,fl

Efter 2018-12-31
Kommer jag inte att lägga ut startlistor till lopp under resp $30,000 el €50,000 detta pga tidsbrist. 
Däremot kommer jag som tidigare att lägga ut Eliminations Stakes från Usa/Canada trots att dessa underskrider $25,000, efter som
finalerna oftast ligger över $50,000. Och finns det svensk intresse i lopp under 65,000 euro kommer det att finnas på respektive sida eller
nyhets sidan.

Reservation..
Jag reserverar mej för eventuella skriv eller nyhets fel på sidorna, det kan bero på den mänskliga faktorn vid eventuella fel. Dom flesta koderna i websidan skriver jag manuellt därav kan det förekomma skrivfel. Den som inte klara av detta behöver naturligtvis inte besöka den heller.

Uppdatering av websidan.
Dom flesta sidorna på web platsen uppdateras med jämna mellan rum om det behövs.
Startlistor och resultat uppdateras snarast efter varje tävling oftast med ett reportage längst ner på sidan.
Statistik på Avelshingstar, Tävlings hästar och föl ston uppdateras inte allt för ofta.
Se respektive häst hemlands centalförbund för uppdaterande information

Startlistor.
Lägges ut så fort dessa finns tillgängliga. Startlistor från Us-Canada ligger oftast ute ca 4-6 dagar före likt dom Svenska.
även Italienska listor finns ute 3-4  dagar före aktuell trav dag. Medans Franska listor blir klara 1-2 dagar före som start.

Us-Swedish
Jag kommer också att försöka ha full koll på dom Svenska hästar som befinner sig i Amerika under 2016-2017 och detta ligger nu under deras "egen" websida Swedish Trotting Stable in Us.

Ang Guestbook./Gästbok.
Någon sådan kommer aldrig att läggas ut på denna domän.
Det finns ingen anledning och kommer heller aldrig att bli aktuellt med någon sådan då det finns personer som EJ kan sköta sina inlägg på ett fint sätt.


Angende evenuella skriv fel.
Denna sida är i första hand gjord för privat bruk. Så då det gäller eventuella stav eller skrivfel beror det i flesta fall på
slarv då jag skrivit. Men denna sida är som jag brukar säga mest för min egen del och vill man inte besöka den så är det fritt val.
Jag har fått en del kritik för skrivfelen men det tar jag inte så hårt på. Det kommer säkerligen fler fel framöver så vill man vara på
sidan så får man stå ut med detta...

OBS! Detta är en privat sida och ska inte ses som någon konkurrent till någon annan travsida. Jag har ett intresse av travstammar, start och resultater och därför delar jag med mej av detta. Uppdatering av sidan sker därför inte 24 timmar om dygnet utan då det finns tid för detta. Det finns i huvudtaget inte någon inkomst på och med denna sida utan allt arbete jag gör är utan betalt.

Vid ev frågor kring websidan! kan ni göra dessa här via email:  Klicka här 

Jag hoppas att sidan ska vara nyttig för er alla...

Tillbaka

1996-2015 World Class Trotting
Startlistor till kommande evenemang/travdagar uppdateras så fort listor finns tillgängliga.