Sweden 2014    Lördag 4 Januari
     Halmstad
             
          Video                 Tidigare vinnare av Gulddivisionen 2014 - Gulddivisionen 2013 - Guldfinaler              
                              Tidigare vinnare av              
                 
  Framgångarna fortsätter för Untersteiner
Rekordår i fjol och en kanonstart på det nya året. Peter Untersteiners grymma resultat fortsätter och det blev en snygg dubbelseger i V75 på hemmabanan i Halmstad.
- Det gäller att njuta av det här och det gör jag. Ikväll ska vi festa loss på Tylöhus och jag har bjudit hela personalen med övernattning och allting, sa Peter Untersteiner.
             
                 
   Gulddivisionen -  Försök 2 i Meeting 1
 3-12 åriga   2.140 m auto   Purse: 150 000
             
 
Sta Häst Kön Kusk Tränare Rek Intj Far Mor
1  KASH'S CANTAB (US) H  Ville Karhulahti  Stig H Johansson 11,1   2 689 619  CANTAB HALL  O'CALA KASH
2  NEO HOLMSMINDE* (DK) H  Thomas Uhrberg  Steen Juul 10,2   4 800 335  VALLEY SENTRY  DEVIL'S LADY
3  VÄSTERBO PARADISE* V  Stefan Söderkvist  Morten Juul 10,9   1 765 723  DREAM VACATION  BELLA VICTORIA CMF
4  CAPELLO BOB V  Stefan Persson  Stefan Persson 10,2   1 899 525  TRADE BALANCE  YROFLICKAN
5  I'M THE ANSWER* (US) V  Jörgen Sjunnesson  Frode Hamre 10,1   3 887 741  CREDIT WINNER  SOUTHWIND FLANDERS
6  LA BELLOUET S  Håkan K Persson  Håkan K Persson 10,7   2 096 913  JAG DE BELLOUET  IRONIESSA
7  GLOBAL INVESTMENT V  Björn Goop  Björn Goop 10,7   7 270 440  PINE CHIP  ARMBRO NAIVE
8  JUMBLE ÅS V  Peter Untersteiner  Peter Untersteiner 11,8   1 102 800  TAGLIABUE  JUDY ÅS
9  WISS RAMBO H  Peter Ingves  Carl-Otto Göransson 11,6   1 468 365  GIDDE PALEMA  WISS S.T.
10  LORD CAPAR (IT) H  Tomas Dalborg  Mats Karlsson 10,8   4 482 610  VARENNE  FOXY'N ROWDY
11  DAVID SISU H  Ulf Ohlsson  Petri Salmela 10,3   2 167 240  LINDY LANE  KEYSTONE DELICIOUS
   
  Resultat:    
  Lopp 7.  V75-3.Bengan Boys - Gulddivisionen, Försök 2 i Meeting 1 3-åriga och äldre lägst 400.001 kr.
2140 m. 150.000-75.000-37.500-19.000-12.000-(8.000)
1. I'm the Answer* 13,0 (171) Sjunnesson J
2. Capello Bob 13,2 (28) Persson S
3. Wiss Rambo 13,2 (138) Ingves P
4. David Sisu 13,5 (62) Takter J
5. Neo Holmsminde* 13,5 (75) Uhrberg T
6. Kash's Cantab 13,6 (44) Opl. La Bellouet 13,6 (499),
Lord Capar 13,6 (541), Jumble Ås 13,7 (370), Global Investment 13,7 (74),
Västerbo Paradise* 13,8g (190).
Segr. v 6 år e. Credit Winner-Southwind Flanders.
Äg. Flaata Entrepenor AS, Norge. Uppf. Valley High Stable, USA. Trän. Hamre Frode, Norge. 1,5 längd.
Odds: 17,11. Plats: 3,95-1,86-3,45. Tvilling: (4/5) 25,20.
   
       
   Resultat från övriga V75 lopp här    
  Framgångarna fortsätter för Untersteiner

Rekordår i fjol och en kanonstart på det nya året.
Peter Untersteiners grymma resultat fortsätter och det blev en snygg dubbelseger i V75 på hemmabanan i Halmstad.
- Det gäller att njuta av det här och det gör jag. Ikväll ska vi festa loss på Tylöhus och jag har bjudit hela personalen med övernattning och allting, sa Peter Untersteiner.


I'm The Answer vann Gulddivisionen


Peter Untersteiner hade ett succéår i fjol där han slog rekord med både segrar och inkörda pengar. Han klättrade från tionde till sjundeplats i den allsvenska tränarligan och är mer populär än någonsin bland hästägarna. Inför V75-tävlingarna på hemmaplan hade han laddat ordentligt med hela elva hästar till start. Det blev en prydlig dubbelseger och flera andra fina resultat, så framgångarna ser verkligen ut att hålla i sig.
- Det har gått fantastiskt bra länge och det är framförallt kul att det är en sådan bredd i stallet. Det är inte bara ett fåtal som har gått bra utan över 40 hästar och då blir det många nöjda och glada hästägare, sa Peter Untersteiner.

”Staro Harlequin en läcker häst – vann med tussarna kvar”
Inför V75 hade han gått ut och meddelat att Staro Harlequin var en av dagens hetaste och bästa V75-chanser. Det var hästen som gav Peter Untersteiner rysningar vid senaste segern.
- Det var fem i topp av de läckraste jag har kört i fjol, sa han då.
Även om det inte blev samma rysningar nu så vann i alla fall hästen smått överlägset i den andra avdelningen. Untersteiner lät Staro Harlequin avancera ifrån köposition fram utvändigt om ledaren knappa varvet kvar. Han avgjorde sedan lekande lätt över upploppet och den här fyraårige hingsten är under kraftig utveckling.
- Det är en läcker häst. Han har bra motor helt klart för han fick gå tufft sista 1200 metrarna. Han bara tågar på och var inte helt tom i mål för han vann med tussarna kvar, sa Untersteiner.

”Men inte lika fin idag”
- Men han var inte lika fin idag som senast. Det var inget fel på prestationen men han hängde lite på en töm och var lite stapplig efter mål. Så det var lite minus men det är en väldigt uthållig häst och han har visat att han är lite extra. Egentligen ville jag inte gå fram med en så här ung häst men de körde så sakta där framme att jag var tvungen om vi skulle ha någon chans.
- Jag köpte honom på Kolgjinis auktion och nu får vi ge han en liten paus. Han går fortfarande med skor och det är några växlar till i honom framöver.

Skräll och dubbelseger
Om Staro Harlequin var en favorit så var Untersteiners andra V75-seger en skräll. Bakom Nothing But Class kom han farande över upploppet och kopplade greppet på ledande stallkamraten M.T.Harmony kort före mål. Nothing But Class hade ett dåligt utgångsläge med spår elva över kort distans men gynnades av det hårda tempot.
- Det är helt njutbart såklart att vi är etta och tvåa i två lopp i rad. Nu är det utjämnat, sa Peter med ett stort leende och åsyftade på att sonen Johan var tvåa med M.T.Harmony men som vann det föregående V75-loppet med Stirling Allstar där pappa Peter kom tvåa med Deli Deli.

"En väldigt speciell häst"
Nothing But Class, som tidigare var i träning hos Åke Svanstedt, gjorde här sin fjärde start för Untersteiner och nu kom första segern.
- Jag har inte haft honom så länge och det är en väldigt speciell häst men en underbar travare. Han är stökig, entömd och krånglig men han funkar bra i loppen, bara han får gå i ryggar. Jag har känslan att han är klart bäst bakifrån för har han framspår så dundrar han till ledningen och det har han gjort i hela sitt liv. Men bakifrån så sparar han krafterna, sa Untersteiner.
- Nu fick vi en underbar rygg och jag tänkte i sista sväng att nu blir det ett roligt upplopp och det blev det.

Bra start för Ville Nisonen som proffs
Ville Nisonen är en färsk proffstränare som tidigare har jobbat hos Åke Svanstedt. Det har börjat mycket bra och han tränar Stirling Allstar som vann V75-5 efter ledning från start till mål för Johan Untersteiner.
- Hon sprang och tvekade lite efter 50 meter och jag fick stötta henne. Men hon hjälpte verkligen till och visade fin inställning. Hon lär sig och blir bättre och bättre, sa Johan Untersteiner.

Jätteskräll av Unique Gowan
Anders Svanstedt har också fått en fin start på sin proffskarriär och han tränar jätteskrällen Unique Gowan som slog till i V75-4 för Kennet Glaas. En 77-oddsare som knockade de flesta V75-spelare och det var sannerligen ingen turseger heller. Unique Gowan gick den tunga vägen när Kennet Glaas sände fram henne utvändigt om ledaren mitt i loppet och lade sedan press på den ledande favoriten Tore. Hon kämpade och slet och tog sig förbi ledaren samtidigt som hon höll undan före anstormande konkurrenter.

Första V75-segern för Kennet Glaas
En femstjärnig insats och det var det även av kusken Kennet Glaas som tog sin första V75-seger i andra starten på rikstoton.
- Han gjorde sitt livs styrning, berömde Anders Svanstedt.
- Hästen är bara stark och det gick så sakta så jag körde fram. Det var några bra emot men jag tyckte inte att hon var sämre än någon annan. Det var också så här som Anders körde när han vann med henne för två starter sedan. Jag tänkte att hon är trea, fyra när det var 100 meter kvar och de andra kom men hon bara svarade alla, sa Kennet Glaas.

Sjunnesson lockade Hamre att starta I’m The Answer
En skräll blev det även i gulddivisionen där I’m The Answer spurtade till seger för Jörgen Sjunnesson. Ledande Kash’s Cantab blev het och rusade iväg i ett alldeles för högt tempo, 1.11 första varvet, vilket gynnade köhästarna. I’m The Answer satt i fjärde par utvändigt och när Sjunnesson lät sin häst spela ut speeden sista 200 metrarna så bet det bra. Den Frode Hamre-tränade sexåringen tog sig enkelt förbi och tvåa blev favoriten Capello Bob som höll tappert efter en tung resa först i andraspår utan rygg.
- Det är en underbar häst, precis som de flesta amerikanska hästarna är. Det är något speciellt med dem och det är en fröjd att vara kusk. De är välutbildade och kan sitt jobb, sa Jörgen Sjunnesson.
- Jag körde hästen för några starter sedan på Åby och då gick han väldigt bra och avslutade under 1.08 sista 400 metrarna. Jag sa till Frode efter det loppet att den här kan du komma tillbaka med i vinter och starta i guld. Det kändes väldigt bra 400 kvar och jag trodde att de måste bli trötta där framme. Vi hade en rätt så bra rygg och kunde sitta kvar så länge jag ville.

Bear Dancer imponerade…
Det blev stora pengar på sju rätt trots att V75:an både inleddes och avslutades med favoritseger. En imponerande vinnare var Ulf Stenströmer-tränade Bear Dancer som vann hur enkelt som helst för Björn Goop trots en resa utvändigt om ledaren.
- Utvecklingskurvan har pekat kraftigt uppåt och även om man inte kan vara helt säker så visste jag att han skulle göra en bra prestation om han var på samma nivå idag som på slutet. Han var mycket bra, berömde Björn Goop.

…det gjorde även Västerboonthenews
Västerboonthenews, tränad av Petri Puro, tog sin andra raka V75-seger när han vann för Peter Ingves från ledningen efter en snabb start. Han fick bestämma tempot i täten och var helt överlägsen sedan betrodda Big Bill Bac galopperade bort sig direkt i starten, samt On Hold som tvåa kort före mål. Segertiden blev finfina 1.12,5/2140a.
- Det är en grym kapacitet i hästen och han blir bättre och bättre. Idag var han inte rullig till slut och allt var helt perfekt, sa Peter Ingves.
Sju rätt på V75 gav 664 833 kronor.  

   
       
           
   
  Video:
Se video HÄR
 

Presentation på några av dom största stolinjerna: Jessie Pepper (100) Minnehaha (1200) Maggie H (400) Medio
(5000) Isotta (6000) Skip (7990) Nell (8000) Nannie Etticoat (8600)

       
 

WorldClassTrotting.Com