Startlista Pdf   Vädret tävlingsdagen 15°C          
Sweden 2019    Lördag 18 Maj
     Gävle
booked.net              
          Video                 Tidigare vinnare av Gulddivisionen 2019 - Gulddivisionen 2018 - Guldfinaler              
                              Tidigare vinnare av H.K.H. Prins Daniels lopp              
                 
  Sorbet hela vägen till Elitloppet
Sorbet såg oslagbar ut loppet igenom när han i imponerande stil vann ”Vägen till Elitloppet”, tillika Prins Daniels lopp.
Därmed blir Daniel Redén unik som tränare genom att ha fyra hästar med i Elitloppet - om Sorbet startar.
- Det är i så fall en otrolig prestation av hela teamet. Jag har en positiv känsla att det blir ett ja men vill se att hästen har tagit loppet bra, sa Daniel Redén.
- Han är så bra nu att han säkert kan ta sig till final i Elitloppet, sa segerkusken Örjan Kihlström...läs mer
             
                 
 

 Vägen till Elitloppet - H.K.H. Prins Daniels lopp -  Gulddivisionen, Final (Gr II Int))
 3-åriga och äldre lägst 900.001 kr.
 Vinnarna i STL Gulddivisionen på Momarken 23/3, Solvalla 30/3, Jägersro 6/4, Umåker 13/4, Romme 21/4, Åby 27/4, Örebro 4/5 och Åby 11/5
 är direktkvalificerade till denna final. Övriga platser tillsätts av Gävle Travsällskap och Svensk Travsport i samråd. 1609 m. Autostart. 10 startande.
 Pris: 500.000-250.000-100.000-50.000-25.000-(15.000)-(15.000) kr.
 Transportbidrag enligt Svensk Travsports regler.
 Vinnaren av detta lopp är inbjuden till Elitloppet på Solvalla söndag 26 maj 2019 efter godkännande

   
 

Lopp 10  kl 18:19

   
 
Sta  Häst  Kön  Kusk  Tränare  Rek  Intj  Far  Mor  Morfar
1  SORBET H  Örjan Kihlström  Daniel Redén 10,2   5 051 026  SUPER PHOTO KOSMOS  ALTAR BOUND  SUPERGILL
2  RINGOSTARR TREB* (IT) H  Wilhelm Paal  Jerry Riordan 08,2   13 434 364  CLASSIC PHOTO  FARSOLO EGRAL  SUPERGILL
3  LUCIFER LANE H  Johan A Nilsson  Thomas L Nilsson 10,2   2 886 340  INFINITIF  MONTREAL LANE  LINDY LANE
4  PASTORE BOB V  Johan Untersteiner  Johan Untersteiner 09,6   3 590 276  FROM ABOVE  ESTRADA O.R.  SUPERGILL
5  WORKOUT WONDER (US) H  Tommi Kylliäinen  Jarno Kauhanen 09,2   3 798 150  CONWAY HALL  DEAR ABS  MUSCLES YANKEE
6  BARON GIFT H  Rickard Svanstedt  Rickard Svanstedt 10,4   1 949 379  GIFT KRONOS  COUNTESSE PHOTO  FAST PHOTO
7  SPEEDY FOXY VICANE S  Kim Eriksson  David Källgren 11,0   2 260 500  CHOUCHOU DES DAMES  SPEEDY VICANE  VICAR OOSTWYCK
8  ZACK'S ZOOMER (US) H  Per Lennartsson  Stefan Melander 10,9   2 748 760  DEWEYCHEATUMNHOWE  PASSAGEWAY  ANGUS HALL
9  TRENDY O.K.* (IT) S  Alessandro Gocciadoro  Alessandro Gocciadoro 09,7   4 160 076  VARENNE  ANNETTE HANOVER  SIERRA KOSMOS
10  MINDYOURVALUE W.F. V  Robert Bergh  Robert Bergh 10,4   5 141 174  HÖVDING LAVEC  MIND YOUR MANNERS  DAHIR DE PRELONG
   
  Resultat:    
 
Plac Häst Distans Odds Plats Tid
1 1/1609     10,2a
2 10/1609     10,3a
3 2/1609     10,4a
4 5/1609     10,4a
5 6/1609     10,5a
6 3/1609     10,5a

0 4/1609     10,5a
0 8/1609     10,5a
0 7/1609     10,6ag
0 9/1609     10,7a
   
  Tempo: första 500 1.08.8 (1 Sorbet), 1000 1.10.3 (1 Sorbet) sista 500 1.09.7
Segermarginal: 1.5 längd
Banförhållande: Lätt bana
Segrare: SORBET 8 sv. h e SUPER PHOTO KOSMOS (US) - ALTAR BOUND (US) e SUPERGILL (US)
Ägare: Stall Zet (Redén Daniel)
Uppfödare: Veterinär D Söderberg AB, Uppsala
   
       
                 
  Sorbet hela vägen till Elitloppet
Sorbet såg oslagbar ut loppet igenom när han i imponerande stil vann ”Vägen till Elitloppet”, tillika Prins Daniels lopp.
Därmed blir Daniel Redén unik som tränare genom att ha fyra hästar med i Elitloppet - om Sorbet startar.
- Det är i så fall en otrolig prestation av hela teamet. Jag har en positiv känsla att det blir ett ja men vill se att hästen har tagit loppet bra, sa Daniel Redén.
- Han är så bra nu att han säkert kan ta sig till final i Elitloppet, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Det är en vecka kvar innan det smäller på Solvalla då Elitloppet avgörs med tre miljoner kronor i förstapris. Innan lördagens V75-omgång på Gävletravet var 13 hästar inbjudna och klara för det stora sprinterloppet. Efter att Sorbet vann Gulddivisionens final så blev han direktkvalificerad till Elitloppet. Det betyder i så fall att tränaren Daniel Redén har fyra hästar med i startfältet. Förutom Sorbet så är ju Propulsion, Double Exposure och Heavy Sound redan klara. Tilltänkt kusk på Sorbet ska enligt Redén vara Carl Johan Jepson som har vunnit med hästen tidigare.

Blev startsnabb och höll ledningen med helstängt
Men den här gången var det som vanligt Örjan Kihlström som satt i sulkyn och för att få Sorbet snabbare från start var hästen utrustad med ett norskt huvudlag. När det var en minut kvar till start drog Örjan Kihlström ner skygglapparna och i startrusningen mot Ringostarr Treb och Pastore Bob höll Sorbet ledningen från innerspåret.
- Det gick väldigt fort och vi körde vad vi kunde men det var aldrig kris att bli av med ledningen. Jag väntade länge innan loppet med att dra ner skygglapparna och han blev startsnabb av dem och kunde hålla ut de andra. Sedan blev han lite väl pigg under vägen med det helstängda, sa Örjan Kihlström.
Första femhundra metrarna avverkade Sorbet efter 1.08,8 och han varvade på 1.10,3. Genom sista kurvan och in på upploppet låg Örjan Kihlström raklång i vagnen och tog upp så att inte Ringostarr Treb som satt i rygg på ledaren skulle få luckan och komma loss. Mitt i banan angrep Mindyourvalue W.F. och spurtade in som tvåa men Sorbet gled ifrån till en säker seger på tiden 1.10,2/1609a.
- Jag drog ju så mycket jag orkade i sista sväng och sedan är det svårt att få dem att tända om i slutskedet när man drar i honom så länge. Jag fick dra ihop honom helt enkelt för att inte ge Ringostarr Treb chansen. Men han han hade huvan kvar i mål, sa Örjan Kihlström.
- Helsike vad startsnabb han blev med det helstängda. Nu har han vunnit två guldfinaler och det är fantastiskt kul. Helt galet, sa Daniel Redén.

”En av de hårdaste hästar jag har i stallet”

En stund efter loppet pratade Solvallas sportchef Anders Malmrot med Daniel Redén som lät väldigt positiv till en start i Elitloppet men ville ha lördagskvällen på sig att fundera innan han lämnade något definitivt besked.
- Om jag säger ja så har vi fyra stycken med och det är en otrolig prestation av hela teamet. Det är skötaren Ellinors förtjänst som gör allt med Sorbet och inte min. Jag såg direkt att hovarna såg bra ut och han verkar må bra. Men han är också en av de hårdaste hästar jag har i stallet och Örjan drog inte huvan heller så jag har en positiv känsla att det kan bli ett ja, sa Daniel Redén.
- Sorbet är så bra nu att han hänger med i alla sammanhang och kan säkert ta sig till final och ta en en bit av kakan där, sa Örjan Kihlström.
Därmed är det i så fall två platser kvar i Elitloppet att bjuda in för Anders Malmrot innan spårlottningen äger rum klockan 17.30 på söndagen.

Favoritfall i V75-inledningen
Det blev favoritfall i V75-inledningen där Nobel Amok inte orkade från ledningen. Han fick visserligen en dryg förstakurva i tredjespår och det kostade 1.09 första femhundra metrarna för att komma till ledningen. Han varvade på 1.12,7 och var slagen redan i utgången av sista kurvan. Shocking Superman som travat utvändigt om ledaren hela vägen kopplade greppet vid upploppets början. Han stod emot i det längsta men kunde inte svara Stepping Spaceboy den sista biten och föll med flaggan i topp. Stepping Spaceboy kördes av Carl Johan Jepson som vinner lopp i parti och minut och är inne i ett härligt flyt för dagen. Hästen, som tog årets första seger, tränas av Admir Zukanovic på Åby och var riktigt bra när han vann på tiden 1.12,0 över distansen 2140 meter med bilstart.
- Det kändes bra och jag hade mycket att köra med. Hästen är riktigt rejäl och han avgjorde säkert, sa Carl Johan Jepson som därmed har tre segrar kvar innan han tar klivet in i tusenklubben.

Revansch för Bergh
Det blev snabb revansch i loppet efter för Robert Bergh när Oskar Florhed styrde in Sanda Love i lärlingsloppet. Florhed svarade anfall och körde fram utvändigt om ledaren mitt i loppet, kopplade greppet in på upploppet och vann säkert. Oskar Florhed jobbar hos Robert Bergh och är ansvarig för Norrlands-filialen på Bergsåker.

”Vi vann loppet i starten”

I kallblodsloppet, med 200 000 kronor i förstapris, vann Guli Rubin som gjorde en riktigt fin insats för sin tränare och kusk Jörgen Westholm. Från springspår på tillägg prickade Westholm starten och körde offensivt. Han forcerade Guli Rubin till ledningen efter ett halvvarv och fick sedan favoriten Rappnor på utsidan. Den sistnämnde galopperade som slagen i utgången av sista kurvan och då fick Nordby Kuling luckan ifrån rygg på ledaren. Men Guli Rubin svarade allt och alla och gick ifrån till en imponerande seger.
- Jag tänkte att min chans att vinna loppet är att vara före norsken. Vi lyckades vinna loppet i starten och han växer i ledningen. Planen höll och vi vann och det är vi riktigt nöjda med. Det var riktigt kul för vi har haft det här loppet i sikte en längre tid, sa Jörgen Westholm.

Ny framgång för Fredrik Linder
Fredrik Linder har strålande form på stallet och hästarna vinner lopp i var fjärde start de gör. I V75-4 blev det en väldigt lätt seger för Falcon Am som blixtstartade till ledningen från springspår för Claes Sjöström. Han fick andrahandsfavoriten Global Winner utvändigt men den senare var slagen i sista sväng och då ryckte Falcon Am bara undan. Det blev en väldigt lätt seger för Falcon Am som Fredrik Linder tränar tillsammans med sambon Magdalena Eriksson.
- Han avgjorde väldigt enkelt. Jag träffade väl inte klockrent men det var som Fredrik sa att han var extremt explosiv i starten och jag kände i volten att han kunde rassla iväg, sa Claes Sjöström.

Dubbelseger för Sjöström
Sjöström åkte ut i loppet efter, V75-5, där hans egentränade Bizzi Blizz hade stor uppvisning. Favoriten Zanzibar Wise As galopperade i starten och Bizzi Blizz öppnade snabbt och tog tidigt hand om ledningen. Hon såg sedan dunderfin ut hela vägen där Claes Sjöström såg ut att ha ett ton i linorna genom mål. Det femåriga stoet var helt överlägsen och imponerade stort på segertiden 1.11,2/1640a.
- Hon blir faktiskt bara bättre och bättre. Hon överraskar mig nästan varje gång och gör toppinsatser, sa Claes Sjöström som därmed tog en dubbelseger på V75.

Donners Am gjorde Linderoth rörd
Per Linderoth tog en efterlängtad tränarseger på V75, den första sedan 2015, och var märkbart rörd efter att ha vunnit med Donners Am i avslutningen. Hästen betyder väldigt mycket för Per och han gjorde en grym prestation från ledningen och vann enkelt. Segertiden blev mycket fina 1.12,2 över distansen 2640 meter med bilstart.
Sju rätt gav 88 432 kronor.
 
       
   
  Video:
Se video HÄR
 

Presentation på några av dom största stolinjerna: Jessie Pepper (100) Minnehaha (1200) Maggie H (400) Medio
(5000) Isotta (6000) Skip (7990) Nell (8000) Nannie Etticoat (8600)

       
 

WorldClassTrotting.Com