2016-05-22                Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2016
STOCKHOLM

Call Me Keeper

Call Me Keeper

Call Me Keeper har startat sex gånger i år och vunnit lika många gånger.

Han har bland annat segrat på imponerande 1.13,3 med voltstart över 2700 meter med Björn Goop i sulkyn.

Den kortaste distans han tävlat på i år är 2100 meter. Call Me Keeper hade då spår långt ute på vingen och blev hängande i tredjespår på Vincennes, men Franck Nivard körde till spets mitt i loppet och drog bara ifrån över upploppet och vann på makalösa 1.10,6.

Elitloppet Benders blir sexåringens första start över sprinterdistans.

- Det ska verkligen bli spännande att se hur fort han kan springa sista helgen i maj över 1609 meter på Solvalla, säger Markus Myron.

Call Me Keeper är en riktig segermaskin som har gjort 32 starter i karriären och vunnit 20 gånger. Vid fem av förlusterna har han galopperat bort sig.

Call Me Keeper är en son till Pine Chip som 1994 hade den historiska duellen med Copiad i Elitloppsfinalen och stred utvändigt svensken med resten av fältet 30 meter bakom, men fick ge sig sista biten.

I samband med att Call Me Keeper blev inbjuden meddelade Daniel Redén även att Propulsion, som direktkvalificerade sig genom seger i Finlandia-Ajo, kommer att starta i Elitloppet Benders.

Elitloppet Benders avgörs på Solvalla 29 maj. Sedan tidigare är Timoko (Frankrike), Your Highness (Sverige), Un Mec d´Heripre (Frankrike), Oasis Bi (Sverige), Propulsion (Sverige), Resolve (USA), Voltigeur de Myrt (Frankrike), Nuncio (Sverige), B.B.S.Sugarlight (Norge) och On Track Piraten (Sverige) inbjudna.

Fakta: Call Me Keeper.
Nationalitet (ägare): Svensk (Stall Zet).
Tränare: Daniel Redén.
Kön: Hingst.
Ålder: 6 år e Pine Chip – Eliza Keeper.
Startprissumma: Ca 2,9 miljoner kronor.
Rekord: 1.10,6 (över medeldistans).

 

 


 Tillbaka