Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2017
STOCKHOLM
D.D´s Hitman vann Finlandia-Ajo och är direktkvalificerad till Elitloppet Benders.
- Hästen vann på ett jättefint sätt och är värd sin rosa biljett, säger kusken Ulf Ohlsson.

D.D.'s Hitman

D.D.'s Hitman

Halmstadtränaren Petri Puros sexåring visade med besked att han tagit klivet in i den yppersta eliten och höll undan säkert före redan Elitloppsklara Propulsion.

- D.D´s Hitman slog ju riktigt namnkunniga motståndare och hade krafter kvar över upploppet, säger Ulf Ohlsson som ersatte Johnny Takter i sulkyn.

Solvallas sportchef Markus Myron, som själv är på plats i USA, är mycket nöjd med helgens två direktkvalificerande lopp till Elitloppet Benders:

- Först blev Åke Svanstedts Resolve klar för Elitloppet via sin seger i Cutler Memorial här på Meadowlands och så får vi se en ny stjärna tändas i D.D´s Hitman på Vermo i Helsingfors!

Nu återstår två uttagningslopp till Elitloppet; Algot Scotts minne på Åby den 13 maj och Prins Daniels lopp i Gävle den 20 maj.

Elitloppet Benders avgörs söndagen den 28 maj på Solvalla. Klara för medverkan är franska trion Bold Eagle, Timoko och Up and Quick samt svenske Propulsion och amerikanske Resolve. Svenske Nuncio är också inbjuden i egenskap av titelförsvarare.

Fakta: D.D.´s Hitman.
Nationalitet (ägare): Finsk (Reima Kuisla Stables Oy, Finland)
Tränare: Petri Puro.
Kön: Hingst.
Ålder: 6 år e Donato Hanover – Deedee´s Destiny.
Startprissumma: Ca 2,7 miljoner kronor.
Rekord: 1.09,8.

 

 


 Tillbaka