Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2017
STOCKHOLM
Det är som en dröm att komma till stallet och mötas av en inbjudan till Elitloppet Benders. Men det var precis vad som hände tränaren till Propulsion när han skulle titta till sin stjärna i morse.
– Det blev en riktig överraskning, säger Daniel Redén.


Propulsion

Propulsion

Dagen fick en annorlunda start för Solvallatränaren Daniel Redén.

– Det kom ett SMS från Propulsions skötare om att jag var tvungen att komma till stallet. Jag blev först livrädd för att en häst skulle vara skadad, så jag rusade iväg för att ta reda på vad som var fel. När jag sedan fick se biljetten blev jag först lättad och sedan glad. Det blev en riktig överraskning, säger Daniel Redén.

Propulsion gjorde en riktigt stark prestation i Guldbjörken på Umåker i lördags när han joggade hem storloppet från dödens över medeldistans.

– Redan där och då bestämde jag mig för att ge Propulsion en rosa biljett, men jag ville överraska kretsen kring hästen, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Och visst blev Daniel Redén både överraskad och glad för morgonens inbjudan till Elitloppet Benders.

Även om han – och flera traventusiaster som såg Guldbjörken i lördags – har haft det på känn.

– Det är ju sällan man ser en häst springa ifrån motståndarna på det här sättet i Gulddivisionen, säger Daniel Redén.

Propulsion blev förra året fyra i Elitloppet Benders och samma placering tog han i världens hårdaste travlopp – Prix d’Amerique efter ett svårt löpningsförlopp. Nästa uppgift för Propulsion är det finska storloppet Finlandia Ajo på Vermo den 6 maj.

Elitloppet Benders avgörs söndagen den 28 maj på Solvalla. Klar för medverkan är franska Bold Eagle och Timoko. Svenske Nuncio har också en reserverad plats i egenskap av titelförsvarare.

Fakta: Propulsion.
Nationalitet (ägare): Svensk (Stall Zet.)
Tränare: Daniel Redén.
Kön: Hingst.
Ålder: 6 år e Muscle Hill – Danae.
Startprissumma: Ca 6,8 miljoner kronor.
Rekord: 1.08,9.

 

 


 Tillbaka