2018-05-16            Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2018
STOCKHOLM
Han har bara startat 14 gånger och aldrig gått ut över sprinterdistans. Ändå blir han en av de mer spännande hästarna i Elitloppet.
​- Orlando Jet är en riktig snackhäst som för första gången ställs mot den yppersta Eliten. Jag har en bra känsla för honom och vill verkligen se honom i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.


Orlando Jet

Orlando Jet

Österrikiske, men tysktränade, Orlando Jet är den hetaste hästen i Tyskland just nu. Som unghäst har han segrat i Breeders’ Crown för både 3- och 4-åringar och förra året tog han en imponerande seger på Vincennes. Han har totalt elva segrar på 14 starter och har bara gjort en start i år, vilken slutade i seger före tyske stjärnan Cash Hanover.

- Jag ser stor potential i Orlando Jet och nu står han inför ett riktigt elddop. Han har inte startat på kort distans tidigare men är snabb från start och jag tror att det passar honom bra, säger Anders Malmrot.

Tränaren Rudi Haller har vunnit inte mindre än sex österrikiska Derbyn och totalt segrat cirka 2 900 gånger. Han var champion nio gånger på den numera nerlagda banan i Pfaffenhofen några mil norr om München, och de två senaste åren har han tagit titeln på München Daglfing. Det här blir Rudi Hallers första Elitlopp. 

Fakta Orlando Jet
​Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 14 (11-2-0)
Intjänat: 183 549 EUR
Rekord: 1.11,6 autostart (1900m)
Ägare: Stall Team Neuhof
Tränare: Rudi Haller
Skötare: Sarah Wiehe
Nationalitet: Österrikisk

 


 Tillbaka