2018-03-03                Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2018
STOCKHOLM
Uza Josselyn blev inbjuden till Elitloppet efter segern i Prix du Platteau de Gravelle på Vincennes i Paris. - Beskedet om inbjudan mottogs med ett jubel från tränarduon Rene och Barbara Aebischer, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Uza Josselyn

Uza Josselyn

 
Med 84 dagar kvar till Elitloppet gjorde Solvallas sportchef klart med fältets andra häst. Det är den danskfödda, men schwezisk-tränade, Uza Josselyn som fångat Anders Malmrots intresse. Idag vann hon knappt men bekvämt på Vincennes i Paris, Frankrike. I sulkyn satt 25-årige fransosen Alexandre Abrivard som tog sin 837:e seger. Alexandre Abrivard kommer även att köra henne i Elitloppet.

- Uza Josselyn är ett fantastiskt sto som har alla kvalitéer som jag vill ha av en elitloppshäst. Hon är startsnabb och har visat att hon fungerar bra även på mindre banor och jag tror hon blir ett färgstarkt ekipage i Elitloppet 2018, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot

Uza Josselyns största seger kom den 1 november ifjol då hon segrade i Gran Premio delle Nazioni på San Siro i Milano, Italien. En seger som var värd 128 800 Euro.

Fakta Uza Josselyn
Ålder: 7 år
Kön: Sto
Starter/Resultat: 32 (19-3-2)
Intjänat: 6 756 168 SEK
Rekord: 1.10,6 autostart (2100m)
Ägare: Ecurie Rythm & Blues
Tränare: René Aebischer
Skötare: Barbara Aebischer
Nationalitet: SchweiziskTillbaka