2018-05-14            Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2018
STOCKHOLM
Volstead är inbjuden till Elitloppet. Det meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot via Facebook Live under eftermiddagen.
​- Stefan Melander har under hela våren sagt till mig att Volstead är hans Elitloppshäst i år. Efter insatsen i Örebro undanröjdes alla tvivel och han är självklar i Elitloppet, säger Anders Malmrot.


Volstead

Volstead

Efter den svettiga segern på Örebrotravet förra lördagen, då han inte fick något gratis men ändå segrade säkert i Gulddivisionen, har Volstead bjudits in till Elitloppet. Volstead är kullkamrat med gamle stallkamraten Nuncio och importerades till Sverige från USA som ettåring. Han hade en imponerande fyraårssäsong där han segrade i Konung Gustaf V:s Pokal och var tvåa efter Nuncio i Sprintermästaren. Året efter tog han vägen till Elitloppet genom en mäktig dödensseger i Prins Daniels lopp på Gävletravet. Ifjol blev det inget Elitlopp, men dock Sweden Cup där han segrade på nya löpningsrekordet 1.09,3.

- Volstead verkar helt oöm för positioner och tål att hålla högt tempo hela loppet. Egentligen har han alla egenskaper man kan förvänta sig av en Elitloppshäst, säger Anders Malmrot.

Fakta Volstead
​Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 62 (21-9-1)
Intjänat: 5 263 824 SEK
Rekord: 1.09,3 autostart (1640m)
Ägare: Stall T.Z.
Tränare: Stefan Melander
Skötare: Jenny Gustavsson
Nationalitet: Svensk

 


 Tillbaka