2019-05-11            Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2019
STOCKHOLM
Okänd för många - men i de två senaste starterna har Bahia Quesnot på allvar presenterat sig för den svenska travpubliken. Hon är nu den tionde hästen att bli klar för Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.
- Ett färgstarkt ekipage som både visat hårdhet och snabbhet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.


Bahia Quesnot

Bahia Quesnot

Finalen av Olympiatravet 2019 blev ett spännande race där redan Elitloppsinbjudne Propulsion avgick med segern. Där bakom svarade den franska gästen Bahia Quesnot för en strålande bra spurt till tredjeplatsen vilket var hennes debut på svensk mark. Detta följdes sedan upp under lördagen då hon vann Algot Scotts Minne på Åbytravet på ett mycket bra vis via en vass spurt. Något som fick Solvallas sportchef Anders Malmrot att plocka fram det rosa kuvertet och bjuda in hästen till Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.

- Det var en härlig seger och jag gläds med kretsen och att kunna bjuda in Bahia Quesnot till Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Tidigare i år slutade Bahia Quesnot trea i Grand Criterium de Vitesse bakom redan Elitloppsinbjudna duon Readly Express och Dijon och i Grand Prix de Belgique var hon tvåa. Största segern är från 2016 när Bahia Quesnot vann Grand National Du Trot med 40.500 euro i förstapris och nu väntar äntligen det största äventyret på svensk mark.

Tio hästar är därmed klara för Elitloppet 2019 och inbjudan innebär att Bahia Quesnot för första gången dyker upp på Solvalla sista söndagen i maj. - En dröm som går i uppfyllelse, säger hennes tränare Junior Guelpa.

Fakta Bahia Quesnot
Ålder: 8 år
Kön: Sto
Starter/Resultat: 77 (8-11-4)
Intjänat: 6 241 250 SEK
Rekord: 1.09,0 autostart (1609m)
Ägare: Tahar Ait-Hamouda
Tränare: Junior Guelpa
Skötare: Christophe Ceccareli
Uppfödare: Alain Léon Lefebvre
Nationalitet: FranskTillbaka