2019-05-19            Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2019
STOCKHOLM
Han toppspurtade i finalen av Olympiatravet och slutade trea i Algot Scotts Minne efter ett tungt lopp. Insatser som innebär att Day Or Night In blir den femtonde hästen att bli klar för Elitloppet 2019.
- Det är en startsnabb häst som klarat av att gå från unghäststjärna till den äldre eliten, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.


Day Or Night In

Day Or Night In

Day Or Night In var tidigt en snackis som unghäst där han radade upp segrar. Som fyraåring slutade han trea i Svenskt Travderby bakom redan Elitloppsinbjudne Readly Express och han var även tvåa i Criterium Continental vilket är hans bästa tävlingssäsong hittills penningmässigt. Som sjuåring har han dock hittat ytterligare en toppform och visat att han matchar världseliten. Fjärdeplatsen i Olympiatravet togs via en mäktig avslutning bakom Propulsion som också dyker upp i Elitloppet 2019 och han slutade senast trea i Algot Scotts Minne efter ett tungt lopp bakom redan Elitloppsinbjudna Bahia Quesnot.

Insatser som innebär att sjuåringen nu för första gången kommer till Elitloppet nästa söndag, vilket meddelades av Solvallas sportchef Anders Malmrot i Solvallas livesändning på Facebook alldeles nyss.

- I årets tre starter har han svarat för mycket starka prestationer och särskilt imponerade han på mig i Olympiatravet, säger Anders Malmrot.


Fakta Day Or Night In
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 54 (17-8-3)
Intjänat: 5 045 371 SEK
Rekord: 1.10,2 autostart (1640m)
Ägare: Invexbo AB
Tränare: Johan Untersteiner
Skötare: Sofie Ericsson
Uppfödare: Invexbo AB
Nationalitet: SvenskTillbaka