2019-05-08           Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2019
STOCKHOLM
Ifjol valde man att stå över - i år är det ja tack. Heavy Sound är klar för Elitloppet 2019, sista söndagen i maj. - Heavy Sound har utvecklat sina egenskaper och är numera både snabb i starten och stark i spurten, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Heavy Sound

Heavy Sound

Heavy Sound var strålande bra ifjol när han vann H.K.H. Prins Daniels lopp på tiden 1.09,2 över Elitloppsdistansen 1 609 meter autostart och var en häst många ville se i Elitloppet, men efter noga övervägande så valde man att tacka nej den gången. Heavy Sound visade i sin årsdebut att han är redo i år istället. Segertiden 1.09,6 med extraväxlarna sparade imponerade stort.

- Det är den absolut bästa häst jag har kört, sade en mycket glad Kenneth Haugstad efter loppet.

Efter den insatsen så har kretsen runt hästen nu fått en rosa biljett - under onsdagskvällen meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot i TV12 att Heavy Sound är den nionde hästen att bli klar för Elitloppet 2019. Tränare Daniel Redén har därmed tre bidrag med i loppet.

Heavy Sound hade ett mycket bra fjolår med sju segrar på tolv starter där segern i St Michel-Ajo och nästan 800.000 kronor i förstapris var höjdpunkten. Största segerchecken såhär långt inbringade annars segern i den korta E3-finalen 2015 (900.000 kronor) och största prischecken kom 2016 när han belönades med hela två miljoner kronor för andraplatsen i Svenskt Travderby bakom Readly Express. Nu dyker Heavy Sound för första gången upp på Solvalla den sista söndagen i maj.

- Han var väldigt bra i årsdebuten och kommer kunna springa oerhört snabbt i sin nästa start - som är i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Fakta Heavy Sound
Ålder: 7 år
Kön: Valack
Starter/Resultat: 40 (19-5-4)
Intjänat: 7 534 714 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1609m)
Ägare: SRF Stable
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Isabell Eriksson
Uppfödare: Deseks AB
Nationalitet: Svens
 


Tillbaka