2019-04-20            Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2019
STOCKHOLM
Andraplatsen i Grand Prix d'Amerique förvånade många - men Looking Superb visar att han är i eliten för att stanna. Efter lördagens Prix de l'Atlantique på Enghien där han vann överlägset fick kretsen runt hästen en rosa biljett och är nu klara för Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.
​- Bazire har tackat ja och det känns fantastiskt att få en norskägd häst med i årets startfält, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.


Looking Superb

Looking Superb

Den sexårige hingsten är den sjätte hästen att bli inbjuden till årets upplaga av Elitloppet. Hästen har haft en fantastisk utveckling den senaste tiden och andraplatsen i Grand Prix d’Amerique togs på ett strålande vis bakom stallkamraten Belina Josselyn där man bland annat besegrade redan Elitloppsinbjudna Readly Express och Propulsion.

Under lördagens Prix de l'Atlantique visade han återigen att han är att räkna med i de stora loppen då han vann i överlägsen stil. Insatsen resulterade i en rosa biljett - vilket innebär att tränare Jean Michel Bazire nu har två bidrag i Elitloppet 2019.

- Han har imponerat stort den senaste tiden och han blir mycket spännande att se i årets Elitlopp, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Looking Superb
​Ålder: 6 år
​Kön: Hingst
​Starter/Resultat: 56 (16-6-9)
​Intjänat: 500 082 Euro
​Rekord: 1.10,4 autostart (1609m)
​Ägare: Kolbjørn Selmer och Ann Kristin Selmer
​Tränare: Jean Michel Bazire
​Skötare: Kirsi Manninen
​Uppfödare: Ingar Hagen
​Nationalitet: Norsk

 


 Tillbaka