2019-05-17            Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2019
STOCKHOLM
Andraplatsen i Meadow Roads lopp imponerade på många - så även på Solvallas sportchef Anders Malmrot. Därmed så är Milliondollarrhyme den trettonde hästen att bli inbjuden till Elitloppet 2019, sista söndagen i maj. - Det ska bli mycket spännande att se vad han kan göra med rätt resa, säger Anders Malmrot.

Milliondollarrhyme

Milliondollarrhyme

Den Fredrik B Larsson-tränade femåringen har visat toppform senaste tiden och nu väntar karriärens största uppgift för Milliondollarrhyme då han för första gången dyker upp i Elitloppet. Andraplatsen på 1.10,3 över sprinterdistans näst senast på Åbytravet innebar att man hade kunnat vara med i Silverdivisionsfinalen under Elitloppslördagen - men nu siktar man ännu högre.

Milliondollarrhyme svarade för karriärens bästa insats i den senaste starten på Solvalla då han slutade tvåa i Meadow Roads lopp på det nya rekordet 1.09,2, vilket bara är två tiondelar från segertiden i fjolårets Elitlopp. Milliondollarrhyme fick ge sig med knapp marginal mot Nadal Broline i en rykande avslutning och den insatsen innebar att kretsen runt hästen nu fått motta en rosa biljett.

Under fredagen i V75-klubben i TV4 så meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot att Milliondollarrhyme är den trettonde hästen att bli klar för Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.

- Efter en strålande årsdebut så har hästen tagit enorma kliv framåt. I senaste loppet så visade han Elitloppsklass med sin härliga kick i steget och det ska bli väldigt intressant att se vad han kan uträtta i årets upplaga, säger Anders Malmrot.

Fakta Milliondollarrhyme
Ålder: 5 år
Kön: Valack
Starter/Resultat: 23 (7-3-4)
Intjänat: 1 183 000 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1640m)
Ägare: MDR Trotting HB (Larsson Fredrik B)
Tränare: Fredrik B Larsson
Skötare: Arthur Leportier
Uppfödare: HB Olivias Son
Nationalitet: SvenskTillbaka