2019-05-14            Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2019
STOCKHOLM
Han var det stora utropstecknet i Finlandia Ajo där han slutade tvåa. Nästa riktning blir nu Elitloppet 2019 - Next Direction är klar för sista söndagen i maj.
​- Han imponerade stort på mig i Finlandia Ajo och är den elfte hästen att bli inbjuden, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.


Next Direction

Next Direction

Den finske Derbytvåan från 2017 presenterade sig på bästa vis för den internationella travpubliken i Finlandia Ajo bakom redan Elitloppsinbjudne Readly Express där han svarade för en mycket bra insats och lade beslag på andraplatsen. Den insatsen gör att kretsen runt hästen nu fått motta en rosa biljett och är inbjudna till sista söndagen i maj, vilket meddelades i Solvallas livesändning på Facebook under tisdagseftermiddagen.

- Next Direction är väldigt snabb från start och körs dessutom av en ung och hungrig kusk, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Next Direction vann finskt Sprintermästerskap Kuopio Stakes 2017 vilket ihop med andraplatsen i det finska Derbyt är hans bästa tävlingssäsong hittills - men efter årets fyra starter är hästen redo för sin största uppgift i karriären. Next Direction är den elfte hästen att bli inbjuden till Elitloppet 2019 och dyker samtidigt för första gången upp på Solvalla.

Fakta Next Direction
​Ålder: 6 år
​Kön: Valack
​Starter/Resultat: 37 (14-7-4)
​Intjänat: 292 595 Euro
​Rekord: 1.10,7 autostart (1609m)
​Ägare: Team Look The Winners
​Tränare: Timo Hulkkonen
​Skötare: Annaleena Peippo
​Uppfödare: Jalohepo Oy
​Nationalitet: Finsk
Tillbaka