2019-05-18            Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2019
STOCKHOLM
Solvallatränaren Daniel Redén blir den första tränaren med fyra hästar i Elitloppets startfält. Detta efter att hans åttaårige hingst Sorbet blivit direktkvalificerad genom att igår vinna H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet.
- En ofattbart stor prestation, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.


Sorbet

Sorbet

Redén-tränade Propulsion, Double Exposure och Heavy Sound var redan inbjudna till Elitloppet och igår kvalade även Sorbet in genom att vinna H.K.H. Prins Daniels lopp. Tränare Daniel Redén ville vänta över natten med att ge besked men nu på söndagsmorgonen meddelade han att Sorbet tagit loppet på ett bra sätt och att de väljer att starta i Elitloppet nästa söndag.

Sorbet sprang in över två miljoner kronor under 2018 där höjdpunkten penningmässigt var segern i Prix Hersilie i Frankrike med över 400.000 kronor i förstapris. I år har han höjt sig ytterligare och visade igår med eftertryck att han hör hemma i världseliten när han tog han hem H.K.H. Prins Daniels lopp genom att leda från start till mål.

- Det är ingen tvekan om att Sorbet hör hemma i Elitloppet efter gårdagens lopp. Det stora orosmomentet var om han skulle kunna behålla ledningen från innerspåret och det blev helt odramatiskt. Jag välkomnar med glädje Sorbet till Elitloppet och vill samtidigt gratulera Daniel Redén till att bli den första travtränaren som har fyra hästar med i loppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.


Fakta Sorbet
Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 48 (14-12-5)
Intjänat: 5 551 026 SEK
Rekord: 1.10,2 autostart (2140m och 1609m)
Ägare: Stall Zet
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Ellinor Wennebring
Uppfödare: Veterinär D Söderberg AB
Nationalitet: Svensk
 


Tillbaka