2007-12-13   20:45
Lass Drop chanslös
STOCKHOLM
Efter en maximal ritt av Franck Nivard kunde Ulf Nordins Magnificent Rodney spurta hem montéloppet Prix Auguste Francois (€100.000). Stig H Johanssons Lass Drop hamnade i kön och var chanslös att förbättra sig.

Lass Drop.
Loppet genomfördes i rasande tempo. Claude Abrivard dök til ledningen med Miss de Corveil och drog i självmordsfart; 1.09.7 första 1.175 meterna.
I slutsvängen kunde Marathon Man lämna andra ytter och omgående koppla grepp, men Magnificent Rodney som smugit med i rygg blev för svår att stå emot.

Den sistnämnde fick ryggar att gå i hela vägen fram till 200 kvar och när Nivard gav hästen full marchorder bröt han ut sex-sju spår över upploppet. Ett tag såg det ut att kosta segern, men i mål hade Coktail Jet-sonen Magnificent Rodney huvudet först.
Segertiden blev 1.12,4/2.175 meter.

Det var andra raka segern i ett stort montélopp för sjuåringen som fått en nytändning i diciplinen. För två veckor sedan tog han tillsammans med Nathalie Henry (som nu alltså var knappt slagen med Marathon Man) hem Prix Paul Buquet - också det med 50.000 euro i förstapris.

Lass Drop sladdade som nionde-tionde häst hela vägen tillsammans med Maxime Bezier och skar mållinjen som stort slagen. Han såg fin ut innan tävlingarna, men räckte helt enkelt inte till.

Tillbaka