2008-01-31   17:12
Två stycken snabba till Stig H
STOCKHOLM
Miljonärerna och 1.10-travarna Samuel Oaks och Operation Lindy är nya i träning hos Stig H Johansson.

Operation Lindy vid seger på tiden 10,6a i ett försök till New Jersey Sire Stakes den 14 juni 2007 på The Meadowlands.
Sjuårige hingsten SAMUEL OAKS (Angus Hall - Tiffaney Lights) är född och fostrad i Kanada, där han också travat in lejonparten av de 2 246429 kr han har på bankontot. På 59 starter har han tio segrar, sju andra- och tio tredjepris. Det absoluta rekordet är 1.10,7a.

I början av säsongen 2006 köptes Samuel Oaks av svenske Christer Otterström och norrmannen Karsten Dahl (Karsten & Christer Stable). Hingsten togs över till Skandinavien och startade i samband därmed i Sweden Cup på Solvalla under elitloppshelgen det året. Körd av Rick Zeron blev han fyra på 1.12,0a i ett försök som vanns av Passionate Kemp. I finalen galopperade Samuel Oaks bort sig.

Efter två misslyckade starter i Köpenhamn och på Axevalla, då i Otterströms regi, flyttades Samuel Oaks inför säsongen 2007 till Jori Turja i Italien. Där vann han också ett mindre lopp i februari. I maj fanns han åter i Sverige, där han deltog i en gulddivisionsfinal på Solvalla utan framgång.

Sedan dess har Samuel Oaks inte synts till på tävlingsbanorna, men ägarna vill nu alltså åter försöka få sin dubbelmiljonär i stridbart skick. För den dagliga omvårdnaden svarar Petra Ekh på Åby.

USA-födde fyraårshingsten OPERATION LINDY (Enjoy Lavec - Irresistible Lady) har tävlat som två- och treåring i hemlandet och han var i somras med i ett av kvalen till Hambletonian Stakes. Han har på 22 starter tagit tre segrar, fyra andraplatser och ett tredjepris.Startprissumman är 1 017 573 kr. Hans snabbaste tidsnotering är 1.10,1a. Så sent som i september i fjol vann Operation Lindy på 1.11,0a/1609 m i USA.

Operation Lindy, som ägs av danske M Kristiansen & Rivers Helsingborg HB, har efter en period hemma hos sin svenske delägare i Skåne nu anlänt till Stora Alby, där Ulrika "Ullis" Klang står för skötseln


Tillbaka