2008-04-13  15:07
"Ludde" säljer Going Kronos.
STOCKHOLM
Olympiatravsaktuelle Going Kronos får en ny kostym och dessutom säljer tränaren Lutfi Kolgjini sin del i hästen till Rune "Mellby" Andersson.

Going Kronos.
- Det är bara lite omfördelning av ägarskapet och dessutom kommer Going Kronos att tävla i Mellby Gårds färger, säger Jan-Olov Alfredsson, ansvarig för Rune Anderssons unghästar.

På lördag - när finalen i Olympiatravet med 1,5 miljoner till vinnaren avgörs - tävlar således Going Kronos i Mellby Gårds gula och blå-vitrandiga dress.

- Det är trevligt och inget konstigt i det eftersom Rune är majoritetsägare i hästen. Jag har sålt min del i Going Kronos och egentligen har det aldrig varit min mening att äga tävlingshästar eftersom min huvuduppgift är att träna andras hästar, säger Lutfi Kolgjini

Förutom Rune Andersson (Mellby Gård) heter delägarna i Going Kronos Göran Falk (Falkbolagen), Lars Uggla, Mats Eriksson och Ulf Eriksson.

Tidigare stod Falkbolagen AB, Lutfi Kolgjini AB med flera som ägare i travprogrammen, men från och med nu Mellby Gård AB med flera plus att kusken Lutfi Kolgjini kläds i ny skrud på lördag när finalen i Olympiatravet avgörs på Åby

Av Claes Freidenvall

Tillbaka