2008-07-03   16:44
Surtees Hanover fin på 1.12,8
STOCKHOLM
Suretees Hanover gick idag kvallopp för Johan Untersteiner på Meadowlands - och gav positiva besked

Surtees Hanover vinner International Stallion den 4 oktober 2007 på The Red Mile i Lexington. Foto: Nigel Soult


Queen Serene vinner Hudson Filly 2006 för Tränaren Trond Smedshammer.
Yonkers Raceway photoDiamondsonbroadway vid vinst i en Pass division 2007. Foto: Pass


Nate K vid vinst på The Red Mile 16 september 2007. Foto: Nigel Soult

 
Johan Untersteiner sände direkt Surtees Hanover till ledning, men valde att släppa efter 800 meter. Ekipaget slutade tvåa i kvalloppet och gick i mål på tiden 1.12,8a/1.609 meter. Först i mål var Trond Smedshammers Viking Defender.

- Hästen tog i självmant från start och tog hand om ledningen och fick trava på i sitt eget tempo. Efter 800 meter blev vi avlösta och kunde lifta med i rygg ledaren. Jag vred på 300 meter kvar och Surtees Hanover gick ett bra upplopp med fin spänst och slutade tvåa efter Trond Smedshammers häst, säger Johan Untersteiner.

- Det var ett klart positivt test. Vi kommer att göra en del småkorrigeringar framöver och räknar med att hästen går framåt med den här genomköraren, avslutar Johan, som kan komma att bli morgondagens huvudman på Halmstadtravet där han kör förhandsfavoriten i Stosprintern; Nursery Rhyme

I kval fyra segrade svensk bekantingen Vamos (e Niton-Kronung) som tidigare var hos Lutfi Kolgjini han segrade på tiden 11,6a före Queen Serene (Dream Vacation-Queen Of Queens) som fick tiden 11,8

I kval fem vann Diamondsonbroadway (e Broadway Hall-Nadine Angus) lätt på 12,8 för sin tränare Trond Smedshammer och såg mycket fin ut. 

I fjol duktige Nate K (e Yankee Glide-Crunchess) kvalade i kval nr 7 och var inte alls till sin fördel och slutade långt efter vinnande Baseball Express (e Conway Hall-Pine Booth) som vann på 14,0 och Nake fick tiden 15,7.


Tillbaka