2008-11-07  16:01
Kito du Vivier död
STOCKHOLM
Elitloppshästen Kito du Vivier är död. - Han hittades död i sin box vid 06-tiden i morse, bekräftar Travrondens franske korrespondent Gerard Forni.

Kito Du Vivier
Kito du Vivier (e. Quito de Talonay) har startat både i Olympiatravet och Elitloppet i år och var så sent som i söndags tvåa i ett större lopp i belgiska Mons.
- Ingen vet ännu varför Kito du Vivier dött. Svar lär komma efter obduktion om tre-fyra dagar, fortsätter Gerard Forni.

I egenskap av valack var Kito du Vivier utestängd från många av de penningstinna loppen hemma i Frankrike. Han började röra på sig lite som fyraåring och tog en halvstor seger i Inter-Regionale des 4 Ans. Året efter blev det en toppsäsong för den Franck Boismartel-tränade hästen. Han blev slutsegrare i Grand National du Trot och var den femte vinstrikaste hästen i Frankrike under det året.

Kito du Vivier vann som sexåring bland annat långloppet Prix de I'Union Européenne med Jos Verbeeck i sulkyn.
I år är det Franck Nivard som för det mesta kört Kito du Vivier i lopp. Han slutade tvåa bakom Going Kronos i Olympiatravsförsöket på Jägersro den 29 mars i år och fick sedan spår tio i finalen. Därifrån räckte han inte, utan fick nöja sig med sjättepriset.

Franck Boismartel fick se sin häst vinna ett större lopp på Vincennes den 2 maj och det räckte för en plats i Elitloppet. Där var Kito du Vivier blek efter en fin resa och slutade oplacerad.

Loppet i söndags var hästens tredje efter ett drygt fyra månader långt sommaruppehåll.


Kito du Vivier hann ta 19 segrar på 110 starter och tjänade 1.687.833 euro
Ronden

Tillbaka