2008-12-16  14:21
Fama Currit till Stig H
STOCKHOLM
Fama Currit lämnar Petri Puros träning och anländer imorgon onsdag till Stora Alby.

Fama Currit och Johnny Takter
Fama Currit har tjänat drygt sju miljoner kronor under karriären och svarat för stabila och bra säsonger varje år. Under 2008 har hon tagit tre segrar på elva starter och sprungit in sammanlagt 654.599 kronor. Den 1 januari blir hon åtta år.

Som fyraåring var hon dominant bland stona och vann bland annat Drottningens Pokal, Stochampionatet och Derbystoet. Samma år slutade hon trea i Europaderbyt och totalt under året sprang hon in över fyra miljoner kronor.

- Jag har haft som princip att aldrig ta några nyförvärv för givna innan de står i stallet. Planer kan ändras in i det sista. Men i fallet Fama Currit är jag överens med ägarna och transporten är beställd, så jag vågar lita på att det stämmer, säger Stig H Johansson på sin hemsida, stigh.se.

Ägare till Fama Currit är Team Twenty One Wins - Easy KB. Hennes skötare på Stora Alby blir Linda Walltin, som sedan tidigare har haft hand om hästar som Digger Crown och Lord Capar.

- Hon har ju haft en fantastisk karriär och det ska naturligtvis bli intressant att prova henne. Ägarna ville testa ett miljöbyte och får man en förfrågan om att träna en häst av Fama Currits klass säger man inte nej, säger Stig H på stigh.se

Tillbaka