2008-12-19   14:38
Nordstrand utköpt
STOCKHOLM
Affärsmannen Björn Nordstrand har sålt sin 40-procentiga andel i Commander Crowe. Tillsammans delar de tidigare ägarna Petri Puro, Morgan Svensson och Calle Wihlborg på kostnaden. - Commander Crowe är Petri Puros kärleksaffär och där finns inte plats för mig, kommenterar Björn Nordstrand.

Commander Crowe startar på lördag i V75
5,6 miljoner kronor ska Nordstrand ha gett för sin del i Commander Crowe när han köpte in sig i hästen i början av september.
Drygt tre månader senare är den lilla sagan slut.
- Vi har skrivit under alla papper idag och tillsammans tar vi som ägde hästen sedan tidigare helt över Björns andel. Hur mycket var och en tar och några summor behöver vi inte gå in på, säger Morgan Svensson som nu alltså utökar sitt ägande i Commander.

- Visst är det tråkigt på sitt sätt, men affären har skötts snyggt och nu blir det inte så förbannat trångt i vinnarcirkeln på lördag... Jag har haft häst hos Puro i väldigt många år och vet hur det kan fungera med informationsbrist, men jag föredrar en tränare som är väldigt proffsig före en smilfink som är medelmåttig, säger Svensson.

Att Björn Nordstrand varit missnöjd med kommunikationen har knappast varit någon hemlighet.
- Från början var allt frid och fröjd och vi lade upp en plan med SM och Müllers och sedan var det Halmstadloppet som inte blev av och sedan Frankrike som gällde. Men jag fick ingen information när planerna ändrades, det var medierna som kontaktade mig. Ska man vara med i en sådan här affär vill man ju sitta med i baksätet - men nu fick jag inte ens plats på en släpvagn...

Du har också synpunkter på matchningen?
- Det är en känslig fråga för Puro, Commander Crowe är hans kärlekshistoria och där finns inte plats för mig. Han matchar hästen så enkelt som möjligt och jag vill gärna att det ska vara lite tuffare och att vi ska vara med i de största loppen. Tanken vid köpet var att affären skulle leda till mycket glädje, men nu har jag mest gått och varit förbannad. Det betyder dock inte att jag inte älskar Commander Crowe, förmodligen kommer jag aldrig få chansen att köpa in mig i en sådan häst igen, avslutar Nordstrand