2009-01-06  14:21
Treårigt löfte till Stig H.
STOCKHOLM
Ett intressant nytillskott i stallet är treårige BARON LUX (Sugar Trader - Atresure). Hingsten vann i tre av sina sju starter som tvååring i fjol, tjänade 212 000 kr och travade som snabbast 1.15,4a

Baron Lux


Lord Capar
Baron Lux skulle ha startat i "Morgondagens stjärna" på Solvalla på nyårsafton, men blev då struken för en halsinfektion.

- Han har nyss kommit till stallet och jag har ännu inte hunnit köra något jobb med honom. Men en spännande häst är det givetvis, konstaterar Stig H.

Mamman till Baron Lux, Atresure, är för övrigt halvsyster med Stig H-tränade Agobra Miss Hug.

Baron Lux har tidigare managerats av den nyligen avlidne "Plåt-Sven" Andersson. Från denne kom under hösten också den nu fyraårige stjärnhästen LORD CAPAR (Varenne - Foxy'n Rowdy). Hingsten har vunnit i 17 av sina 22 starter och tjänat hela 3 891 408 kr.

Dagsläget för Lord Capar?

- Han har behandlats i båda framknäna och helt stått över träningen i ett par veckor. Nu verkar han åter fräsch och ska börja jobbas rationellt igen. Det torde dock dröja ett tag innan han kommer till start. Tidigast på senvintern någon gång om allt fungerar, berättar tränare Johansson.

Både Lord Capar och Baron Lux ägs av Marnäs Hästsport AB i Ludvika
"Web"

Tillbaka