2009-02-04   14:21
Intressanta jänkare i Elitloppet
STOCKHOLM
Enligt olika tidningar och internet sidor kommer nog tre mycket intressanta amerikanare till årets elitlopp.

Corleone Kosmos vinner Breeders Crown 2008

Arch Madness vinner Maple Leaf Trot 2008

Världens snabbaste travare Enough Talk som var trea i fjol årets elitlopp är nog närmast själv skriven även i årets elitlopp.
Nu på förhand ser det ut som om att årets elitlopp kan bli innehålla tre amerikanare.

Dessa tre amerikanare är inte några dåliga hästar utan kanske det bästa på många år.

Corleone Kosmos (S.J.'S Photo) Enligt ägarna Rudolph Stables Inc. och Bernard G Owen, pratar dessa om sina planer i senaste utgåvan av Hoof Beats. Corleone Kosmos har vunnit Breeders Crown, Titan Cup, Arthur J. Cutler Memorial, American-National Open Trot och Nat Ray Trot och har tjänat $924,391 och ett rekord på 1.08,9 i sulkyn brukar nästan jämnt John Campbell sitta. Detta ekipage måste nog ses som riktigt intressanta för elitloppet.

Arch Madness (Balanced Image) tränas av norske Trond Smedshammer och körs oftast av en av Usa:s bästa kuskar Brian Sears. Han berättar om sina planer för hästen på internet sidan The Harness Edge.
- Efter att ha tävlat i Lexington i oktober fick hästen fyra veckor ledigt innan han började tränas igen, så han ligger bra till. Jag förväntar mig att han kvalar i mitten av mars och som det ser ut i nuläget kommer vi sedan att ta hästen till Skandinavien. Det finns altid en liten risk med att åka dit med en häst som Arch Madness, eftersom han kan komma att ha sitt allra bästa år nu som femåring. Men att tävla handlar inte alltid bara om pengar. Det är en stor upplevelse och hästen är frisk och tränar mycket bra, så varför inte? säger Trond Smedshammer.
I fjol som 4-åring tampades han med den äldre eliten och han skötte sig mycket bra då han bl.a vann Maple Leaf Trotting Classic, Trotting Classic Elim och han var 2:a i Titan Cup Final bakom Corleone Kosmos.

Enough Talk var ifjol trea i elitloppet bakom Exploit Caf och Oiseau de Feux på tiden 10,0. efter det loppet gjorde två starter till i norden, han var tvåa i Copenhagen Cup och i Forus Open var han oplacerad efter lite trafik bekymmer. Sedan åkte han hem till Usa och gjorde tre godkända insatser innan han nådde toppform lagom till Breeders Crown försöket som han vann imponerande på 1.09,1. Sedan blev det några mediokra starter innan han "blåste" till med nytt världsrekord i The Patriot Invitational på Colonial Downs på tiden 1.08,1. Efter det loppet blev det tre raka segar till med bl.a segrar i Oleg Cassini Invitational och American National. På slutet har Ron Pierce varit ordinarie kusk på honom och troligtvis blir det han som kör honom i årets elitlopp.
"Web"

Tillbaka