2023-03-11 15:39
Staro Azazell klar för avel
STOCKHOLM
Den svenskfödda hingsten Staro Azazell fick nådiga nicken i Norge för att starta i aveln. Två stycken andra fick också klar tecken för avel.

Calvin Capar och Han-Owe Sundberg värmer upp inför Elitloppet 2004.


Staro Azazell


Boardwalk Hall
Det handlar om den 2004 födde E3-segraren och Kriterietvåan Staro Azazell (e. Running Sea).

Endast tre hingstar visades på kåringen på Bjerke travbana (Pride Brother togs bort) och även de andra två blev godkända: italienskfödde svenskägde Sprintermästaren Calvin Capar (e. Supergill) som redan har kull på banan och den år 2003 USA-födde Conway Hall-sonen Boardwalk Hall vilken som treåring bland annat var fyra i World Trotting Derby och sedan som äldre har tävlat vidare i Italien. Boardwalk Hall är helbror till Broadway Hall som öppnat mycket intressant med sina två första kullar (de äldsta avkommorna är födda 2005) i Nordamerika.

I fjol provade Boardwalk Hall att avels värderas i Sverige men fick nobben mest på grund av otillräckliga meriter som nämnden nämner som (Boardwalk Hall når ännu ej upp till riktlinjerna enligt STC’s registreringsreglemente. Avkommor från offentlig avel i Sverige kan registreras i stambokens del 1B/II.) se resultat från Axevallas värdering i höstas här. Det är lite otroligt att dom inte ser mer till stam än meriter. Boardwalk Hall har på båda sidor två av världen bästa sto linjer på far sidan Amour Angus och på mor sidan B Cor Tamara. Jag tycker STC:s så kallade riktlinjer är rena skiten och bör ses över ordentligt annars kommer vi framöver att mista riktiga godbitar i aveln.

Kåringsnämnden bestod av Berit Tveter Alm, Ola Martin Foss,
Ole H. Stastad og Arne W. Holm

Vi har lagt till dessa hingstar i vår hingstkatalog
"Webmaster'n"

Tillbaka