2009-05-10  23:01
Svenskar i farten
STOCKHOLM
Idag kördes bland annat Miss Versatilty Series på Meadowlands. Även i en del övriga lopp var det Svenskar med.

Elitlopps klara Buck I St Pat

Russell Hill och John Campbell hade lekstuga på The Meadowlands i kväll

 
I kvällens första lopp som var för 3&4-åriga hästar vanns av Matchplay Volo (e ) och Tim Tetrick på tiden 12,6 efter resa i tredje inner och lucka 250 kvar så vann han med ca en längd till tvåan Argus Hanover som tog över ledningen efter 900 meter.
Jonas Czernysons Danger Hall blev fyra efter ett lopp på väntan i kön och en fin spurt till slut.

Buck I St Pat hade inga problem att vinna The Miss Versatility Trotting Series efter att hon tagit över ledningen efter halva loppet och sedan var det i stort sett spel mot ett mål. Falls For You provade att utmana över upploppet men kom aldrig närmare än 2 längder ifrån. Buck I St Pat vann på 10,1 och nu väntar elitloppet nästa gång.

I övrigt kan sägas att Jan Johnsons Bruschette inte räckte idag efter ett lopp i kön. Lantern Kronos galopperade bort sig 700 kvar och ser inte helt stabil ut för tillfälligt. Annars har hon som sagt fart i överflöd om det skulle fungera för henne.

Trippelt nordiskt

I lopp 5 för 3&4-åriga hästar vann Trond Smedshammer tränade 3-årige Mr Alber (e Muscles Yankee - Armbro Vivian) efter ett lopp i kön och en fin avslutning så han han fram till seger på tiden 12,7 med Brian Sears i sulkyn . Öyvind Hegdal och hans Showoff N (e Staro Showbiz) tog ledningen och släppte efter 500 meter för att sedan hamna allt efter som i tredje inner, han kom ut 300 kvar och avslutade fin till andra platsen på tiden 12,8.
Trea blev Jimmy Takter tränade Othello Zet (e Muscles Yankee) med Tim Tetrixck i sulkyn på 12,8, han fick en fin resa i andra ytter och spurtade fint till slut.
Marcus Johansson och Ok To Play slutade femma på 13,3 efter ett lopp långt ner i kön och en bra spurt till slut.

I lopp 9 som också var för 3&4-åriga hästar vann Jimmy Takter tränade Russell Hill (e Conway Hall) på 12,3 med John Campbell i sulkyn. Han fick ett perfekt lopp i andra ytter och full attack 400 kvar och han avväpnade ledaren i ett nafs och vann med flera längder före KLM Express som inte riktigt kunde följa vinnaren över upploppet trots rygg resor. Ledaren Broadside kastade in handduken in på upploppet. Jan Johnsons Tresbien Volo låg som trea men tröttnade sista 200 meterna och galopperade kort och slutade näst sist.

"Web"

Tillbaka