2009-11-18   17:14
Adrian Chip skadad - nu väntar avel i stället
STOCKHOLM
Adrian Chip är skadad och går till avel nästa år.
Därmed är det färdigtävlat för Robert Berghs stjärntravare.
- Det är alltid tråkigt när bra hästar blir skadade, säger Robert Bergh.

Adrian Chip vinner Hambletonian försök
Hambletoniantvåan har betytt mycket för Bergsåkerstränaren. Han har sprungit in över 10,2 miljoner kronor och tagit 23 segrar. Men nu väntar en annan karriär för femåringen - som avelshingst.
- Med största sannolikhet är det färdigtävlat. Hästen har slagit upp en gammal skada och har problem med ett ben. Jag har informerat ägarna om detta, säger Robert Bergh.
- Det är deras beslut hur de vill göra i framtiden. Det är alltid tråkigt när bra hästar blir skadade men man måste se till hästens, ägarna och stoägarnas bästa. Jag tittar alltid professionellt på sådant här.

"Givetvis känns det tråkigt"
Adrian Chip delägs av Kent och Peter "Foppa" Forsberg, samt stall Blågul.
- Vi delägare har nu gemensamt tagit beslutet att han ska få gå till avel under 2010. Det lutar åt att Adrian Chip stallas upp på Staro International. Men vi tänker bara skriva kontrakt för ett år, säger Lennart Gustavsson i stall Blågul till travronden.se.
- Givetvis känns det tråkigt om vi inte får se honom på tävlingsbanan någon fler gång, men samtidigt har vi hållit på med travhästar i 30 års tid och vet hur mycket som kan hända. Vi får försöka minnas hela den roliga resan som har varit istället, säger Lennart Gustavsson.
Adrian Chip gjorde sin sista start i Sundsvall Open Trot i höstas. Han blev där trea bakom Commander Crowe och Torvald Palema. Bland hans största segrar märks Orsi Mangelli som treåring i Milano, samt Solvalla Grand Prix och Axel Jensens Minneslopp.

Michael Carlsson


Tillbaka