2009-11-27  11:14
Vesuvio Ås till Stig H
STOCKHOLM
Stig H Johansson fick i veckan in en högintressant svenskfödd treåring i stallet: Vesuvio Ås, vilken som två- och treåring tjänat 1,9 miljoner kronor i Nordamerika hos Anette Lorentzon.

Vesuvio Ås och Tim Tetrick vinner New Jersey Sire Stakes
Vesuvio Ås debuterade tidigt som tvååring, i augusti, förra året. Han gjorde sex starter, vann två försök i New Jersey Sire Stakes och travade som snabbast 1.13,2. Men det är som treåring den stora utvecklingen kommit.

Elva starter i år har gett två försökssegrar och finalseger i New Jersey Sire Stakes som främsta meriter. Rekordet 1.11,3a sattes vid seger i ett av försöken försök til New Jersey Sire Stakes. Årsinkomsten är 1.474.199 kronor och totalprissumman uppe i 1.899.212 kronor. Säsongen avslutades i början av oktober, med att Vesuvio Ås galopperade i försök tll Matron Stakes.

Vesuvio Ås, som tävlat utrustad med hobbles på andra sidan Atlanten, siktar under 2010 bland annat på Derbyt på Jägersro, dit han är anmäld, uppges det på Stg H Johanssons internetsajt stigh.se.

Vesuvio Ås (e. Windsong's Legacy - Rimini Ås) är bror till den fyra år äldre Cecena Ås (e Ganymede), vilken i norsk träning sprang in 1,8 miljoner kronor. Mamman Rimini Ås ägs numera av Ecurie Courant i Halmstad och har i fått stoföl efter Olimede.


Tillbaka