2009-12-03  10:21
Indian Silver död
STOCKHOLM
Avelshingsten och Elitloppsfinalisten Indian Silver är död. Hingsten drabbades av kolik i slutet av förra månaden och fick somna in på natten mellan den 28 och 29 november.
Indian Silver inledde tävlingskarriären i Jouko Pärssinens regi, för vilken han vann tre lopp på fem försök som treåring.

Som fyraåring flyttades hästen till Stig H Johansson och utvecklades där till en av Sveriges bästa hästar. Som femåring vann den finskfödde Choctaw Brave-sonen bland annat Kalmarsundspokalen i Kalmar och Momarken Grand Prix i Norge.

Året därpå tog hingsten ytterligare ett kliv upp mot Europaeliten och vann ett av försöken till Lotterian i Neapel. I finalen slutade han utanför prisplaceringarna, men kom tillbaka till Solvalla i slutet av maj och knep finalplats i Elitloppet.
Seger i Elite-Rennen i Gelsenkirchen och en andraplats i Hugo Åbergs Memorial, där han för övrigt noterade rekordet 1.11,2a/1.609 meter, var andra framstående insatser under 1999.

Karriärens största triumf kom som sjuåring, då Indian Silver segrade i Copenhagen Cup på Charlottenlund. Han var även med i finalen av Elitloppet detta år och segrade i E.J.'s Guldsko på Hagmyren, samt i Rommeheatet på Romme.

Indian Silver stod sedan november 2000 uppstallad hos Mats Gunnarsson på Bergagården i Stora Levene.
Detta meddelar internet sajten Travronden.se

Tillbaka