2010-11-07   19:14
Nu Pagadi omutlig i hemlandet
STOCKHOLM
Det blev en lätt seger för Stig H Johanssons stjärna Nu Pagadi i Gelsenkirchen på söndagen. Erik Adielsson och den tyskfödde fuxen var stora favoriter i ett lopp ingående i Breeders´Crown-serien i Tyskland.

Nu Pagadi
Det var andra året i rad tyskfödde och tyskägde Nu Pagadi vann Breeders´Crown i hemlandet tillsammans med Erik Adielsson.
I fjol blev det seger i ett lopp för fyraåringar. Årets lopp i Gelsenkirchen var öppet för fem till sjuåriga hingstar och valacker.
Nu Pagadi hade innerspår men kunde inte ta ledningen i loppet. Erik Adielsson lyckades dock lyfta ut fuxen i ett fritt läge i det elva hästar stora fältet och nådde andrapar utvändigt efter en bit. Därifrån gjorde man sedan inga misstag.
Nu Pagadi avgjorde lätt på upploppet och gick ifrån till seger med flera längder på tiden 1.13,4 över 2000 meter med autostart. Segern var värd drygt 240 000 kronor.
Nu Pagadi är en av sex svensktränade hästarna som matchas med sikte på Prix d'Amerique den sista söndagen i januari. Övriga i den sextetten är Iceland, Quarcio du Chene, Maharajah, Beanie M.M. och Brioni.
Med i loppet var även Jägersrotränaren Conrad Lugauer med Odessa Santana. Stoet slutade i det slagna fältet.

Mikael Wikner


Tillbaka