2010-01-11   21:33
Jätteaffären blåstes av
STOCKHOLM
Jätteaffären med den amerikanske travhästen Cassis blir inte av.
- Röntgenplåtarna visade på lösa benbitar och andra fel så vi hoppar av helt enkelt. Det var för stora risker med det här, säger hästhandlaren Tommy Rasimus.

Amerikanske travstjärnan Cassis blir kvar i USA. Foto: Lars Jakobsson.
Några hårdsatsande svenska hästägare med Tommy Rasimus från Victory Stable i spetsen har varit på väg att köpa över en riktig topptravare från den andra sidan Atlanten.
Cassis vann sitt försök till världens största travlopp Hambletonian under fjolåret. Hingsten segrade i tio av 17 starter och sprang in 2, 5 miljoner kronor under treåringssäsongen. En topphäst.
- Vi var väldigt sugna på att köpa honom och allt har också sett mycket bra ut - nästan ända till slutet, säger Tommy Rasimus.
Det gjordes upp att hästen skulle röntgas och kollas igenom ordentligt på plats i New Jersey innan det kunde bli tal om någon affär.

Avtalet revs upp
När det visade sig att hästen inte vara fräsch i sina ben makulerades det avtal som hade upprättats.
- Vår veterinär avrådde oss ifrån att köpa hästen och det var rätt också. Hästen är i behov av operation innan det ens kan bli tal om något tävlande och med en sådan start hade ju fyraåringssäsongen varit spolierad.
Även Cassis delägare och tränare Ray Schnittker fick under måndagen vetskap om att Cassis inte är frisk.
- Folket där borta blev lika förvånade dom och kanske lite chockade också. Ray Schnittker hade full förståelse för att det inte kunde bli någon affär, säger Tommy Rasimus, som tillsammans med övriga köpare planerade att sätta hästen i träning hos Stig H Johansson

Mikael Wikner

Tillbaka