2010-02-03   16:22
6 kr för Stig H och Victory Tilly
STOCKHOLM
Stig H Johansson och Victory Tilly blir frimärke. 25 augusti släpps frimärket med travmotiv.
- Mycket hedrande för travsporten, säger Stig H Johansson

25 augusti släpps frimärket med Stig H Johansson och Victory Tilly. Foto: Posten
Posten skriver på sin hemsida att: "Djur på frimärken är populärt, och hästar är ett kärt motiv som ständigt föreslås. Hästar och hästsport betyder mycket, såväl kulturellt och socialt som ekonomiskt. I Sverige finns närmare 300 000 hästar och omkring en halv miljon människor ar på olika sätt involverade i hästsporten. Majoriteten är kvinnor och flickor".
Förutom ett travmotiv med Stig H Johansson och Victory Tilly blir det ytterligare fyra frimärken i häftet med hästmotiv, bland annat dressyr och andra aspekter på hästintresset i landet. Valören på frimärkena blir sex kronor.
- Det är hedrande att en travhäst hamnar på ett frimärke. Hedrande för både Victory Tilly och för mig, men framför allt hedrande för travsporten, säger Stig H Johansson.
Skickar du mycket kort och brev?
- Nej, det gör jag inte, men vi har så klart en hel del korrespondens via kontoret och det är klart att det blir frimärket med Victory Tilly på breven nu.
Bilden på Stig H Johansson och Victory Tilly är tagen på Jägersro i värmningen inför Svensk Travderby 1999 av Thomas Blomqvist, fotograf på Kanal 75.
- Det är klart man är stolt och lite mallig. Nu blir extra kul att skicka brev, säger "Blomman".

Lars-Ove Pettersson


Tillbaka