2011-02-09   22:35
Stig H:s dunderduo fortsatt obesegrad
STOCKHOLM
Har man inte redan gjort det är det dags att lägga namnen Joyland Park och Balticas Yahoo på minnet. Stig H Johanssons talangfulla duo är fortsatt obesegrad efter att ha tagit hem två av onsdagskvällens V64-lopp på Solvalla.
- Man vet hur det är, höjar man dem till skyarna faller man långt, men de här två har gjort allting rätt så här långt, sa kusken Erik Adielsson

Stig H Johanssons dunderduo Balticas Yahoo (t.v.) och Joyland Park är fortsatt obesegrad. Foto: Lars Jakobsson


Balticas Yahoo var ensam på banan. Foto: Lars Jakobsson


Joyland Park vann med till synes gott om sparade krafter. Foto: Lars Jakobsson
I lördagens V75-omgång körde Erik Adielsson blankt trots flera på förhand riktigt heta segerbud. På onsdagen tog han gruvlig revansch. I tur och ordning satte han dit Stig H Johansson-tränade trion Katjing, Joyland Park och Balticas Yahoo.
I de två sistnämnda har konstellationen Stig-Erik två riktiga toppämnen. Båda hästarna är fyra år gamla och båda är obesegrade.
Joyland Park, som tog fjärde raka segern, kördes fram utvändigt om ledaren med varvet kvar till mål och därifrån stod han i en klass för sig.
- Det är en mysig häst alltså. Han gör precis det man begär av honom, sa Adielsson.
Balticas Yahoo vann om möjligt ännu enklare när han noterades för femte raka förstaplatsen. Han tog hand om ledningen direkt från start och redan på sista bortre långsidan lämnade han konkurrenterna.
- De flesta hästar har gjort någonting fel efter fyra, fem starter, men både Joyland Park och Balticas Yahoo har gjort allting rätt, sa Adielsson innan han rundade av tävlingskvällen med att sätta dit finska gästen B.W.T.Firefox utanför V64-spelet.

Enöga störst, bäst och vackrast
Fyraåriga hingsten Markus Klipp visade att det går bra att vinna lopp med endast ett öga. Med sin tränare Per Lennartsson i sulkyn tog "Enöga" karriärens första triumf efter ledning från start till mål.
- Man kan tycka synd om honom eftersom han bara har ett öga, men det tror jag inte att man behöver göra. Han har en otrolig livsglädje och tycker att han är störst, bäst och vackrast, sa Lennartsson.

För övrigt noterades att...
...Jim Frick, som håller på att avveckla tränarrörelsen för att helt och fullt fokusera på sin rehabilitering efter den allvarliga olycka han råkade ut för i fjol, räknade in en V64-seger genom Västerbo Mudcake och Leif Witasp.
...Timo Nurmos-tränade Vincent Du Ling, som delägs av ishockeyesset Kristian Huselius, vann från ledningen i Jorma Kontios händer.
...utdelningen på sex rätt landade på måttliga 1 063 kronor och att femrättspotten går vidare till nästa veckas jackpotomgång.
...Tommy Hannés lovande treåring I Me Mine utanför V64-kupongen vann den 30:e upplagan av Grains Lopp.

Ola Johansson

Tillbaka