2011-07-25   21:24
Adielsson på väg mot championtitel
STOCKHOLM
Han leder Solvallas championliga klart med 68 segrar. På onsdag har Erik Adielsson sex nya segerchanser på V64.
- Balticas Yahoo och On Track Piraten är så pass bra hästar att de måste tas på allvar trots sina dåliga lägen, säger Erik.


Tar sikte mot championtiteln. Erik Adielsson är i "pole position" när Solvalla drar igång igen. Foto: Claes Kärrstrand


Balticas Yahoo har sju segrar på tio starter i karriären. Det kan bli en åttonde på onsdag. Foto: Thomas Blomqvist

Solvalla har haft fem veckors sommaruppehåll, men på onsdag är det full fart på huvudstadsbanan igen. En som har ställt in siktet på championtiteln 2011 är Stig H Johanssons förstekusk Erik Adielsson.
Eriks segerprocent (21,2) är anmärkningsvärt hög, han har för tillfället förpassat fjolårets champion Örjan Kihlström till andraplatsen i Solvallas liga. Erik har sex V64-uppsittningar på onsdag. Han har förvisso ingen "straffspark" i något lopp, men känner heller inte att någon av hästarna som han kör är chanslös.
I Dagens Dubbel-loppen sitter Erik bakom två hästar som imponerat, 12 Balticas Yahoo (V64-5/DD-1) och 8 On Track Piraten (V64-6/DD-2).
- Balticas Yahoo är en väldigt bra häst för klassen. Jag valde, med facit i hand, fel väg med honom i loppet senast. Trots att han har ett dåligt spår tycker jag att Balticas Yahoo ska räknas med vinstchans i klass I. Den här hästen skulle utan vidare kunnat ha mer "pengar på sig" än så här.
Hans R Strömbergs treåring On Track Piraten överraskade med att komma tvåa i E3-finalen på Bergsåker senast med Adielsson, som får förnyat förtroende i sulkyn.
- Det är en okomplicerad häst som gick bra senast. Hade han mött de absolut bästa treåringarna med det här läget hade det inte varit lätt. Men nu tycker jag absolut att han ska räknas, trots spår åtta bakom bilen. Jag har en känsla av att 2 640 meter gynnar honom.
Vilken är din bästa V64-chans av övriga?
- Jag vill lämna en brasklapp för att jag ännu inte hunnit "lusläsa" inför onsdagkvällen. Men det ser jämnt ut och ingen är chanslös.
Erik fortsätter:
- 12 Sahara C. Four (V64-1) har gjort det bra, men lägget ställer till det nu. 7 Lotus Elan (V64-2) är snabb bakom bilen och kan nog lägga iväg bra de första 50 meterna med voltstart också. Om man garderar 1 Carlos Lightning ska man ta med honom. 3 M.T. Glorious (V64-3) har gjort två bra lopp på slutet och mötte ganska bra hästar senast. 4 Cadeau ((V64-4) är jämn och stabil. Utan att veta allt om motståndet bör han ha lite chans att vinna den här typen av lopp. Som sagt, samtliga ska väl ha lite vinstchans, säger Erik.
Leder med 27 segrar
Erik Adielsson har just nu en klar ledning i Solvallas championliga, 68-41 mot värsta konkurrenten Örjan Kihlström. Bakom dem skuggar kuskarna Jorma Kontio (37 segrar) och Björn Goop (34 segrar).
Och av Eriks optimism att döma lär han nog vara klar favorit till championtiteln efter onsdagens tävlingar också.
Erik har varit champion på Solvalla en gång tidigare, 2006.

Robert Okpu

Tillbaka