2012-01-17  
Kriterietvåan flyttas från Svanstedt till Lövgren
STOCKHOLM
Kriterietvåan M.T.Golden Boy flyttas från Åke Svanstedt till Joakim Lövgren.
- Vi har en egen hästgård och där hyr Joakim alla boxar. Det känns fel att inte anlita den tränaren som hyr hos mig, säger Jan Folgård, stall Dream Team.
För drygt fem år sedan flyttade Jan Folgård talangen Torvald Palema från Joakim Lövgren till Åke Svanstedt, där hästen utvecklades till en stjärna.
Nu gör han det motsatta med löftet M.T.Golden Boy som på måndagen flyttades från Åke Svanstedt och Axevalla till Joakim Lövgren och Jägersro.
- Det är klart att det känns som lite payback till Joakim. Men orsaken är den att Joakim hyr in sig på vår egen hästgård och vi vill ha våra hästar här hemma. Jag är pensionär i dag och jag vill gärna titta på mina hästar när de tränar. Den möjligheten har jag aldrig haft tidigare. Det här har vi sett fram emot, både jag och min fru. Att flytta våra hästar är en rätt vi hästägare har, säger Jan Folgård.
Åke Svanstedt som är på semester i USA fick beskedet att han tappar fjolårets kriterietvåa i torsdags..
- Nej, det blev han inte, det sa han också... Han sa att hade planer för hästen och att det var en derbykandidat enligt honom, säger Jan Folgård.
Fyraårige valacken M.T.Golden Boy har gjort nio starter i karriären, vunnit fyra lopp och tjänat nästan 1,2 miljoner kronor.
Lars-Ove Pettersson

Tillbaka