2012-01-18  
V86 får fortsatt förtroende
STOCKHOLM
V86 fortsätter på onsdagar.
Samtidigt flyttas V64 och blir det nya söndagsspelet.
ATG offentliggjorde beslutet på onsdagen.
- Vi tror på det här med tre vinstgrupper och är nöjda med utfallet, säger Remy Nilson, vd på ATG.
30 november i fjol drog sjösattes V86 på Solvalla för något som kallades ett gästspel under tio veckor.
Efter åtta veckors analyserande kunde Aktiebolaget Trav & Galopp (ATG) komma till ett beslut. Det nya V86 blir kvar. Från och med onsdagen 8 februari permanentas spelet på onsdagarna på Solvalla.
ATG menar dock att det varit lite väl många jackpots under testperioden. V86 har gett fem jackpots på åtta veckor. Fyra gånger har utdelningen på sex rätt gått vidare till nästa vecka.
- Jackpots är bra men just under de här veckorna blev det någon för mycket och vi hade hellre delat ut de pengarna direkt. Vi kommer därför att sänka jackpotgränsen från 20 till 15 kronor från och med onsdagen 8 februari, säger vd Remy Nilson.

Höjda prispengar
Remy Nilson igen:
- Vi höjer också prispengarna i loppen från och med 1 mars. Inget lopp kommer att köras med mindre än 60 000 kronor i förstapris. En åtgärd som vi hoppas ska ge ännu bättre tävlingar på Solvalla dessa onsdagar.
V86 går ut på att hitta vinnaren i åtta lopp och det betalas ut vinster för åtta, sju och sex rätt. Radpriset är 25 öre.
- Spel i tre vinstgrupper gillar vi och tror mycket på.
Ett spel ska in på onsdagarna, ett annat flyger iväg till söndagarna. "Gamla" V64 blir i fortsättningen ett söndagsspel och ersätter V65.
- V64 hade vi tänkt att använda på ett annat sätt. Vi lägger helt enkelt den spelformen på söndagarna och tror mycket på den lösningen, säger ATG:s vd Remy Nilson.
Enligt planerna ska V64 införas i månadsskiftet mars/april
Mikael Wikner

Tillbaka