2012-02-23  
Bella Hammering hittad död
STOCKHOLM
I söndags nära karriärens största seger.
På torsdagsmorgonen hittades sexåriga stoet Bella Hammering död i sin hage på träningsanläggningen Grosbois i Paris.

Bella Hammering vid en seger.
Foto: Micke Gustafsson, ALN
Tommy Berghagen, talesman för Solvallatränaren Stefan Hultman, fick reda på händelsen under torsdagen och kunde bara konstatera fakta.
- Hästen har bara dött knall och fall vilket förstås är tråkigt och omtumlande för alla parter. Hon var fullt frisk och lugn när hon lämnades i hagen, säger Tommy Berghagen. Bella Hammering var tillfälligt i träning hos Ron Kuiper i Frankrike där hon i söndags var nära att ta sin första seger i den andra starten på fransk mark. Stoet galopperade då kort före mål med segern klar i ett lopp med cirka en kvarts miljon kronor i förstapris på Vincennes. Bergsåkerstränaren Lars-Göran Söderberg valde i slutet av fjolåret att flytta sin stjärna till Solvallas Stefan Hultman. Efter en start i den nya regin togs beslutet att prova stoet i Frankrike. Bella Hammering tog nio segrar på 51 starter i karriären och sprang in 760 900 kronor. Stoets största seger var den i Diamantstoets final i Gävle V75 i november 2010.
– Det är en chock, man blir alldeles tom. Hon togs ut i hagen i morse och allt var perfekt med henne men när de skulle ta in henne låg hon död i hagen. Veterinär undersökte henne och det fanns inga yttre skador, förmodligen har något blodkärl brustit i henne. Det är ytterst tragiskt, sade hästens ägare Curt Falk.

Tillbaka