2012-04-12  
Eskilstunahästen i topp i Kanada
STOCKHOLM
Travfamiljen Oscarsson sålde ut och flyttade till USA.
Gammel´n Dig For Dollars behöll man av känslomässiga skäl och i veckan kom första segern för familjehästen i Kanada.

Familjen Oscarsson och Dig For Dollars
Eskilstunatränaren Jim Oscarsson sålde i slutet av fjolåret sina tävlingshästar i Sverige och började om på ny kula på den andra sidan Atlanten.
En tävlingshäst fick vara kvar. Nioårige Dig For Dollars har varit med familjen sedan han föddes och det var aldrig tal om att sälja just den hästen.
Valacken, med över fem miljoner kronor på kontot, vinner inte så ofta numera och fyra starter i Frankrike i vinter slutade med lika många nollor.
I tisdags blev Dig For Dollars en vinnare igen på Georgian Downs i Kanada. Nioåringen avgjorde från positionen utvändigt ledaren i ett lopp med 40 000 kronor i förstapris på tiden 1.13,4 över 1609 meter.
- Vi har honom tillfälligt i Kanada och tanken är att han ska få göra några starter till där innan vi tar ner honom till New Jersey. Han är överlägsen den här och har ju alltid varit med. Han mötte ett lättare motstånd i Kanada än vad som varit fallet i Frankrike, där han ju bara tävlade mot de värsta, säger Jim Oscarsson.

"Lämpligare motstånd"
Maria Flink har hand om hästen i Kanada för familjens räkning och det var också hon som körde i tisdags. Det här var Dig For Dollars andra lopp på den andra sidan pölen.
- Jag körde honom själv till en andraplats veckan innan då han gick utvändigt ledaren och var bra. Tack vare att han inte lyckades i Frankrike fick han gå ner i en lämpligare klass när han kom hit.
Emigranterna Oscarsson har börjat om från noll med unghästar och ingen av stallets hästar har startat 2012.
- Vi har ett treårigt sto som kanske ska få kvala och börja starta i april. Tvååringarnas kval är inte förrän i juni, det är då allt sätter igång, säger Jim Oscarsson.