2012-05-27  
Elitloppet nästa för Formula One och Panne de Motuer
STOCKHOLM
Elitloppssöndagen bjöd på många sportsliga höjdpunkter och imponerande vinnare i ramloppen - bäst av alla var kanske duon Formula One och Panne de Moteur.
Elitloppet 2013 nästa?

Panne De Moteur vinner Fyraåringseliten


Formula One vinner Victory Tillys lopp
Solvallatränaren Stig H Johansson valde ett högklassigt femåringslopp istället för Elitloppet för sin stjärna Formula One och den segervane hingsten var helläcker när han sprintade runt Solvallas bana på topptiden 1.11,6 över 2 140 meter, autostart.
Kusken Erik Adielsson uppmärksammande tidigt efter start att travet hackade lite för värsta konkurrenten Amaru Boko på innerspåret och körde offensivt med Formula One som enkelt kom till ledningen när Amaru Boko galopperade.
Stig H Johansson, som var expert i TV4, var mycket nöjd med sin häst efter karriärens 17:e seger i 25:e starten.
- Jag vill och hoppas och tror att vi sitter här nästa år och har en av de som räknas i Elitloppet. Det här är väl möjligen min sista möjlighet också att vinna ett elitlopp igen. Vi ska väl inte fundera på det nu, men det skulle vara stort.

"Bättre och bättre hela tiden"
Lika stora ord använde kusken Örjan Kihlström efter vinsten i Fyraåringseliten med Panne de Moteur.
- Hästen utvecklas och blir bättre och bättre hela tiden. Jag skulle inte bli förvånad om han är med i Elitloppet nästa år.
Panne de Moteur fick en halv miljon för sin seger och den Stefan Hultman-tränade hingsten såg oerhört mäktig ut när han hur enkelt som helst avgjorde från tredje par utvändigt. Örjan Kihlström satt helt cool över upploppet och hästen vann med krafter sparat på topptiden 1.10,9 över 1 609 meter, autostart.