2022-08-05
Kollegorna fyllda av beundran: "En otrolig bedrift"
STOCKHOLM
Jim Oscarssons seger med Aperfectyankee i Peter Haughton Memorial har väckt stor uppståndelse.
Så här tycker några kända travprofiler om storsegern som var värd 1,3 miljoner kronor.

Travprofilerna och kollegorna välden över är fyllda av beundran över Jim Oscarssons seger med Aperfectyankee i Peter Haughton Memorial. Foto: Stefan Melander/Stall TZ
Lutfi Kolgjini:
- Det är en otrolig bedrift, en av de största prestationerna en svensk tränare har gjort!
- Att på så kort tid kunna leverera på detta sätt och vinna världens största tvååringslopp, det säger allt om vilken klass de svenska travtränarna håller.
- Jag gick tränarkursen tillsammans med Jim och lärde känna en toppenkille som har en underbar familj. En familj med båda fötterna på jorden och som jobbar stenhårt.

Anders Lindqvist:
- Det är fantastiskt stort!
- En kille som åker över till USA och lyckas vinna det största tvåårsloppet på så kort tid, jag är lite färgad men i mina ögon är det värt ett bragdguld.
- Vi har båda rötter i Norrland, han är några år yngre än mig och jag har följt honom genom hela karriären. Han var inte direkt lovande från början och hade knappast själv vunnit något tvåårslopp, han förtog sig verkligen inte som unghäst.
- Han har gått den långa vägen, haft en pigg och energisk fru och tillsammans har de lyckats forma ett framgångsrikt team. Det är fantastiskt roligt, tårarna kom och hela grejen var väldigt rörande.

Berndt Lindstedt:
- Det är en fantastisk framgång för Jim och hela hans familj. Det är också ett bra exempel på att svenska tränare är duktiga och står sig väl i konkurrensen bland de världens tränare.
- Jim fick tag i ett fint exemplar som unghäst. Man köper dem I oktober och sedan åtta, nio månader senare ska de gå de här tiderna. Det är nästan osannolikt.

Anders Nilsson

Tillbaka