2013-01-19  
Miljonutdelning när Huselius komet slog ner i Gävle
STOCKHOLM
- Det är helt sanslöst. Jag kan knappt prata.
Ishockeyprofilen Kristian Huselius var tagen i TV4 Sports studio efter att hans Caddie Comet överraskat på V75 och bidragit till en sjurättsutdelning på över fyra miljoner kronor.

Caddie Comet och Jorma Kontio vinner dagens gulddivision


Oolong och Örjan Kihlström bjöd på en rejäl upplopps spurt.


Järvsö Rune och Erik Adielsson spurtar ner stall kamraten Guli Järven och Jan-Olov Persson i sista stegen
Caddie Comet svek som storfavorit i V75-spelets gulddivision på Bergsåker för två veckor sedan. Det gjorde att spelarna den här gången värderade ner hans chanser. Det visade sig vara en missräkning. Från andra par utvändig avgjorde Timo Nurmos-tränade Caddie Comet till säker seger tillsammans med Jorma Kontio. Det gladde naturligtvis hästen ägare Kristian Huselius som gästade V75 direkt-studion i TV4 Sport.
- Man blir så rörd. Det här är skilda världar mot hockeyn. Det är så härligt med djuren. Man tycker så mycket om dem, sa en tagen Huselius och passade också på att ge V75-spelarna en liten känga.
- Jag sa innan att han var bortglömd men spelarna köpte inte att han inte fick fäste senast. I dag gick han med skor.

Internetfynd mot högre höjder
En tuff öppning till ledningen och ett snabbt inledningsvarv spelade ingen roll för Västerbo Highflyer. Hästen gjorde en högkaratig prestation när han till synes obrukad utklassade motståndet i klass I.
- Jag är otroligt lättat. Han såg fruktansvärt fin ut och när Björn Goop gjorde tummen upp i sista sväng tänkte jag: va fan, det måste kännas bra, sa tränaren Daniel Redén som fick hästen i träning i höstas efter att hårdsatsande Stall Zet köpt honom för 610 000 kronor på en internetauktion.
- Han är ett internetkap. Jag tror att han kan gå högt upp i klasserna. Han har de egenskaperna, sa Bengt Ågerup (Stall Zet).
Segern var Björn Goops första inom V75 för året och även han strödde lovord över hästen.
- En jättefin häst. Han har bra teknik, rätt inställning och var bra förberedd, så det var inte så svårt att vara kusk.

Fjärde raka för Divine Razz
I sitt jobb i Solvallas vinnarcirkel är Ronny Gustafsson van att ta hand om topphästar. I Divine Razz har han en egen stjärna. Men hästens fjärde raka seger satt hårt inne. I sista sväng såg Umbria ut att hugga klorna i henne men på upploppet visade det femåriga stoet prov på härlig vinnarskalle och kontrade till seger.
- Hon var inte som bäst i dag men hon visar rätt inställning. Sedan vill jag ge en stor eloge till en fantastiskt fin kuskprestation, sa Gustafsson.
- Än duger gubben, sa kusken Kaj Widell, som nästan gett slaget förlorat.
- Jag hann tänka att nu får jag stryk men då visade hon sin härliga inställning.

Jätteskräll efter optimal styrning
Erik Adielsson bjöd på ett riktigt konsttycke i klass II. Trots startnummer tolv bakom startbilen lyckades han lotsa 45-oddsaren Tambur till rygg på ledande favoriten Chichina Boko och när luckan kom i utgång av sista sväng var jätteskrällen ett faktum.
- Det här är en jättefin häst. Jag har själv fött upp och gjort allt med hästen så han betyder mycket för mig. Men Erik kör ju som en gud också, berömde Umeåamatören Thule Jonsson.

Dubbelt Persson i kallblodsloppet
Som så många gånger förr dominerade Jan-Olov Persson kallblodsloppet. Men han fick själv nöja sig med andraplatsen tillsammans med hårt betrodde Guli Järven. För på upploppet hittade stallkamraten Järvsö Rune loss och via en rapp spurt knep han förstaplatsen.
- Den här kunde inte förlora. Det var bara kusken emot, skämtade skrällkusken Erik Adielsson.

4,2 miljoner för sju rätt
I silverdivisionen kom ytterligare en kalldusch för V75-spelarna när storfavoriten Tidied Accelerator galopperade från start och sedermera tröttnade efter ett allt för tufft upplägg. Istället gick segern till Anna Forssells Belgrado som understödd av Johnny Takter ledde från start till mål.
Redan i loppet efter, bronsdivisionen, fick Örjan Kihlström revansch för missen med Tidied Accelerator när han styrde Stefan Hultmans Oolong först över mållinjen.
Endast fem system lyckades pricka in samtliga vinnare och dessa belönas med 4 257 646 kronor vardera för sju rätt. Sex rätt betalar 10 485 kronor och för fem rätt får man 355 kronor.
Ola Johansson

Tillbaka