2014-04-29  
Tävlingskarriären över för Noras Bean
STOCKHOLM
I lördags var han halt i uppvärmningen till Olympiatravet och blev struken.
Nu visar det sig att skadan som Noras Bean har ådragit sig är så pass allvarlig att tävlingskarriären är över.
- Jag har Noras Bean att tacka för väldigt mycket. Han är den bästa hästen jag har haft i mitt stall och kanske den bästa jag kommer att få, säger Ulf Stenströmer till bjertorptrav.se.

Noras Bean vinner Prix de France 2014 för Björn Goop
Noras Bean såg inte bra ut i uppvärmningen till Olympiatravet på Åby i lördags. Hästen blev struken och många befarande det värsta eftersom stjärntravaren tidigare dragits med allvarliga skadeproblem.
Efter en veterinärundersökning som gjordes under tisdagen konstaterades att nya skador sätter stopp för en fortsatt tävlingskarriär.
- Kotskensskidorna säger ifrån mer än innan och då på grund av åldern och allt fint han gjort så får han gå till avel. Han kommer ansöka om betäcknings tillstånd. Tillståndet måste vara inne innan sista april men man kan söka om dispens. Jag tror ej att Noras kommer få några problem med dispensen då han visat vilken stjärna han vart på banan. Som sagt vet man inte om han får avla redan i år men vi håller tummarna, säger tränaren Ulf Stenströmer till bjertorptrav.se.

Avslutade snyggt
Noras Bean gjorde därmed en snygg sorti på sin fantastiska tävlingskarriär då han blev obesegrad i tre starter under sitt sista år på tävlingsbanan. Han vann i februari storloppet Prix de France på Vincennes i Paris med 1,6 miljoner kronor i förstapris. Han vann även uttagningsloppet till Olympiatravet på Jägersro och var en av de mest betrodda på förhand inför finalen.
Noras Bean vann totalt 19 lopp på 69 starter och sprang in 11,4 miljoner kronor. Han travade rekordet 1.11,3ak och vann bland annat stora segrar i Italien såsom Gran Premio Continentale i Bologna samt Gran Premio Nazione i Milano.
-Jag har Noras Bean att tacka för väldigt mycket. Han är den bästa hästen jag haft i mitt stall och kanske den bästa jag kommer få. Nu får vi njuta av minnena han gjorde på banan. Om Noras Bean får dispens så får vi kanske se ett par små Noras redan till nästa vår, säger Ulf Stenströmer.
Axevallatränaren skrev även följande på sin twitter under tisdag eftermiddag:
"Tack så otroligt mycket för allt Noras! Då konvalescensen blir längre än innan så slutar vi. Hoppas du kan få träffa några brudar nu! TACK!".
Michael Carlsson

Tillbaka