2022-04-22
Öppnade du för Elitloppet, Stefan?
STOCKHOLM
Det var en tagen Stefan "Tarzan" Melander som stod i vinnarcirkeln efter V86-6. Den amerikanska mångmiljonären Nuncio hade just segrat i sin Sverigedebut och det med stil. På frågan om ?Tarzan? kunde tänka sig Elitloppet med sin stjärna var tränaren försiktigt optimistisk.
- Jag vet inte. Vi får fundera lite grann vad nästa start blir. Jag är i alla fall väldigt glad för det här.

Nuncio vinner lätt sin Sverige debut
 
Klart är att Stefan "Tarzan" Melander i alla fall har en Elitloppsaktuell häst i fyraårige Nuncio. Trots att den amerikanska stjärnan, som sprungit in över 14,5 miljoner kronor, inte hade startat sedan november i fjol vann han i fin stil på Solvalla under onsdagkvällen.
I ett fartfyllt lopp tog Erik Adielsson och Francais du Gull över ledningen efter ett inledande halvvarv på en 1.07-tid. Ekipaget fortsatte sedan att gasa på så mycket som gick och Nuncio var, trots en position först utvändigt, många längder bakom ledaren.
På sista långsidan tog stjärnan dock in längd efter längd och in i slutsvängen var han uppe utvändigt. På upploppet behövde tränaren och kusken Stefan "Tarzan" Melander bara finåka in i mål.
- Jag ville inte ha dödspositionen så här i Sverigedebuten efter lång vila, men vad skulle jag ha gjort? Jag kunde ju inte gå ner i åttonde invändigt heller, sade Stefan "Tarzan"Melander efter loppet.
- Egentligen ville jag inte avancera så där fort på sista långsidan heller men Nuncio ville bara framåt. Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå på det här sättet. Det var verkligen en speciell känsla på långsidan då Nuncio bara bet tag i grejerna och öste på.

"Tarzan" tagen av stunden
Stefan "Tarzan" Melander var verkligen tagen av stunden och öste beröm över sin häst.
- Allt var perfekt. Som det kändes i kroppen att sitta bakom honom var något speciellt. Det var underbart att köra i hans vagn. Verkligen.
- Dessutom fick han inte ett speciellt bra lopp. Men han skulle som sagt bara framåt. Formen är i alla fall inte hög och ändå kommer han just ner i en 1.10-tid trots en resa utvändigt. Nej, det är en ruggig häst det här.
Kan vi då drömma om att se Nuncio i Elitloppet, om han skulle bli inbjuden? Omöjligt är det inte.
- Jag vet inte. Jag får väl fundera lite grann på vad nästa start blir. Jag är i alla fall glad för det här, sade Stefan "Tarzan" Melander.
Segern i V86-6 var värd 80 000 kronor.


I övrigt noterade vi...
...att det blev en härlig duell mellan de två förhandsfavoriterna Remain Garbo och Breidabliks G.T. i V86-1 från Jägersro. Sida vid sida hela sista varvet, men i mål var utvändige Breidabliks G.T. huvudet före.
...att He's a Diffacolt svarade bra på utrustningsförändringarna sedan senaste loppet. Barfota runt om och bike denna gång resulterade i en säker seger i V86-2 trots en position utvändigt ledaren nästintill hela loppet.
- Att vi ryckte skorna hade sin effekt i dag. Förutom att han sänkte sitt rekord så blev han rappare i gången. Nu är det bara att hoppas han fortsätter så här, sade tränaren och kusken Björn Goop.
...att V86-3 blev en riktig fartfest hela vägen från start till mål. När de två favoriterna Gucci Degato och Vivo Torkdahl körde mot varandra längst fram passade Christoffer Eriksson och Eagle Shot på att lifta med i rygg på dessa. Över upploppet försökte Gucci Degato rycka ifrån de övriga, men via tredje kom då Eagle Shot och avgjorde före mållinjen.
...att kusken Nicklas Westerholm tog ett klokt beslut när han, lite överraskande, släppte ledningen med favoriten Chip Dealer i V86-4. Det kördes rejält i loppet och när luckan uppenbarade sig stack det favoritspelade ekipaget bara undan.
- Det var ett fartfyllt lopp. Jag visste inte riktigt vem jag skulle ta rygg på. Men när jag väl lyfte ut min häst visste jag att det var klart. Så var det, sade kusken Nicklas Westerholm.
...att V86-5 blev en ensidig historia då Kemas Magic tog sin tredje raka seger tillsammans med kusken Johnny Takter. Ekipaget övertog ledningen efter ett halvvarv och vann sedan mycket enkelt.
...att omgångens största favorit, Banks, motsvarade förväntningarna i V86-7. Michael Larsen ledde loppet från start till mål med sin sexårige segermaskin, som nu har vunnit 16 av sina 22 lopp i karriären.
...att utdelningen för åtta rätt stannade på 1 964 kronor efter att favoriten I Love Champagne vunnit i den avslutande avdelningen. Sju rätt betalade 17 kronor och det blev ingen utdelning på sex rätt.
...att det är superjackpot även nästa vecka där en ensam vinnare kan vinna 11 miljoner kronor
Victor Sundqvist, Kanal 75

Tillbaka