2015-10-11  
Norsk segeryra i New York efter VM-loppet
STOCKHOLM
Det blev norsk segerfest på Manhattan på lördagskvällen. Detta efter att Papagayo E. spurtat hem VM-loppet och en segercheck på närmare fyra miljoner kronor. – Det känns overkligt, sa svenske segerkusken Ulf Ohlsson.

 
Efter att ha legat i malpåse i 20 år var det nypremiär för International Trot, eller VM-loppet som det kallas i Sverige, på Yonkers Raceway i New York. Flera nordiska topptravare var inbjudna och längsta strået drog Papagayo E. Han var också den som fick det bästa loppet och från rygg på ledande Creatine spurtade han till seger på open stretch - det extra innerspåret på upploppet.

– Jag känner mig fantastiskt lycklig och har inte riktigt fattat det här än, men vi vann! Man tar en chans när man går ner i rygg, men när jag kände att Creatine skulle hålla till upploppet fick jag jättesegerfeeling, sa Ulf Ohlsson, som körde hästen åt norske tränaren Jan Kristian Waaler.

Franske Timoko gjorde med Björn Goop i sulkyn en mycket stark prestation när han höll till andraplatsen från positionen utvändigt om ledaren. Även Creatine svarade för en mycket fin insats som trea och piggast av samtliga i mål var svensktränade Oasis Bi som kastade sig fram mellan hästar till fjärdeplatsen.

International Trot avgjordes över 2 011 meter på Yonkers 800-metersbana och Peapagayo E. noterades för kilometertiden 1.12,6.

Röster efter International Trot:

– Han kändes jättebra hela tiden. Erik (Adielsson) kom lite för sent och jag blev lite snopen när han körde så fort. Om jag ska gnälla lite så kostade det mig segern. I det läget kunde jag inte släppa till On Track Piraten. Hästen var fantastiskt bra i ordning och jag är lite besviken, sa tredjepristagaren Creatines kusk Johnny Takter.

– Han var fruktansvärt bra. Jag tycker nästan att det är det bästa lopp ha har gjort i karriären. Normalt ska en häst vara helt slut 400 kvar efter det loppet men han är en häst lång utöver det vanliga, sa tvåan Timokos kusk Björn Goop.

– Jag ville fram till dödens men av någon anledning vill Björn (Goop) svara så jag gick ner bakom honom. Jag tycker ändå att det gick fort hela vägen och när jag gick på kom Sears i fjärdespår med Bee A Magician och sedan blev det ryckigt och hackigt i sista sväng. Det var en svårbedömd insats av hästen, sa Adrian Kolgjini om oplacerade Mosaique Face.

– Jag är nöjd med hästen. Han kämpade på bra och spurtade bra till slut, sa Johan Untersteiner om femman B.B.S.Sugarlight.
Ola Johansson, Kanal 75

Tillbaka