2022-12-30
Svensk topphäst avlivad på Vincennes
PARIS
Otäcka scener utspelade sig på lördagen på Vincennes i Paris. Svenske topptravaren Alfas da Vinci bröt ett ben och man var tvungen att avliva honom.


Alfas da Vinci bar favoritskapet när han på lördagseftermiddagen äntrade Vincennes i Paris i loppet Prix de Bar-le-Duc. Men vad som på förhand såg ut att kunna bli ännu en fjäder i hatten för hedershästen slutade med tragedi. In på upploppet bröt han ett framben och man var tvungen att avliva honom.
- Ytterst otäckt! Han stod hos mig i morse, ägarna var här och vi var glada och uppslupna och pratade om att gå ut och äta oavsett hur det gick i loppet. Usch! säger Paristränaren Anders Lindqvist.
Joakim Lövgren-tränade Alfas da Vinci blev nio år gammal, vann 26 av 108 lopp och tjänade 5,5 miljoner kronor.

Goop åkte i backen
Björn Goop körde Alfas da Vinci och han kom undan med blåmärken efter att ha trillat ur sulkyn. Även Daniel Redén-tränade Call Me Keeper, som sprang rakt in i Alfas da Vinci och Björn Goop, klarade sig av allt att döma utan skador men hans kusk Pierre Vercruysse kom inte undan lika lindrigt.
- Han klagade över smärtor i ett ben och lämnade banan i ambulans, rapporterar frankrikestationerade Daniel Parling från Vincennes.

Se video från olyckan HÄR