2022-05-27
Ringostarr Treb glänste – vann Elitloppet
STOCKHOLM
Här vinner Jerry Riordans stjärnhäst Ringostarr Treb Elitloppet tillsammans med kusken Wilhelm Paal – inför en fanatisk Solvallapublik.
Nu är de inskrivna i historieböckerna för evigt.
Förstapriset i storloppet: tre miljoner kronor.
– Det här är helt fantastisk, jag gråter nästan, säger Jerry Riordan.


 

Italienfödde åttaåringen Ringostarr Treb blev kungen av Solvalla.

Halmstadtränaren Jerry Riordans stjärnhäst har på ”äldre dagar” utvecklats fantastiskt – och vann tillsammans med kusken Wilhelm Paal Elitloppet 2018.

Förutom evig ära och berömmelse så lägger kretsen kring Ringostarr Treb nu vantarna på segerchecken på tre miljoner kronor.

Ringostarr Treb var bara bäst i loppet – och avgjorde under slutvarvet från utvändigt ledaren.

Det stora svenskhoppet, Daniel Redéns Propulsion, hamnade en bit bak i kön och flög fram till slut, men nådde aldrig ikapp Ringostarr Treb och fick nöja sig med andraplatsen.

”Största i min karriär”

– Det här är helt fantastiskt, jag gråter nästan. Vilken fantastisk häst, och att få vinna Elitloppet på Solvalla känns så klart jättestort, sa Jerry Riordan efter loppet till Trav365 och fortsatte:

– Jag har drömt om det här så länge. Det här är stort, stort för mig. Det här är den största segern någonsin, jag bryr mig inte om pengarna, Sverige är huvudstaden för trav i hela världen. Det finns inget större än det här, det är otroligt. Jag måste ta en dusch snart, men jag vet inte om jag vill duscha bort den här känslan, ha ha.

Segerkusken Wilhelm Paal, som är en relativ doldis i Sverige, visste knappt vart han skulle ta vägen av glädje.

– Det här är det största i min karriär. Jag är inte så ung längre, och att vinna Elitloppet känns så klart fantastiskt, sa 58-åringen och hyllade hästen Ringostarr Treb:

– Han visade i fjol att han är en topphäst, men till i år har han utvecklats ytterligare ett snäpp och tagit ganska stora kliv. Han är som en flygmaskin.Tillbaka