2022-05-27
Örjan Kihlström: ”Kan inte glädjas av det här”
STOCKHOLM
Propulsion slutade tvåa i Elitloppet.
Något som grämer kusken Örjan Kihlström.
– Han har varit tvåa och trea för mycket, säger han.

 

Daniel Redéns stjärnhäst Propulsion var det stora svenskhoppet i årets Elitlopp och efter den franske fenomenhästen Bold Eagles jättefiasko så såg det upplagt ut för seger.

Propulsion spelades till klar favorit i Elitloppsfinalen och de flesta trodde nog att Elitloppssegern skulle gå till Stall Zet, Daniel Redén, Örjan Kihlström, och Propulsion.

Propulsion gjorde ett jättelopp – men fick nöja sig med andraplatsen.

”Hade att åka med”

Propulsion och Örjan Kihlström hamnade en bit bak i kön och trots att Propulsion flög fram över upploppet, så nådde de aldrig ikapp Ringostarr Treb.

– Det blev för långt fram och Ringostarr Treb fick sitta större delen av loppet på innerspår och i halvspår, säger Örjan Kihlström till Trav365 på Solvallas stallbacke och fortsatte:

– Jag kände att jag hade häst att köra med, men jag visste inte hur mycket Ringostarr Treb hade kvar.

Kan man glädjas över en andraplats?

– Nej, inte med Propulsion, han har varit tvåa och trea för mycket.

”Det ska alltid krångla”

Tränaren Daniel Redén, som många trodde äntligen skulle få sin Elitloppsseger, hade också svårt att direkt efter loppet känna någon glädje över andraplatsen och de 1,5 miljoner kronorna.

– Det finns egentligen inte så mycket att säga, det ska alltid krångla och häxa för den här hästen, sa Daniel Redén och avslutade:

– Han gör allt han kan och det krånglar under vägen. Det är bara att gratulera kretsen kring Ringostarr Treb till ett fantastiskt lopp.Tillbaka