Greyhound ~ en travlegend ~
1938 at Lexington
Varmblodstravaren Greyhound föddes 1932 i Kentucky. Han var gänglig, men växte sig högre än han var lång, han var 173 cm hög. Han såldes på auktion för 900 dollar då uppfödarna och köparna förbisåg hans stam som innefattade den kände hingsten Guy Abbey och såg bara att denna häst inte var opassande i anatomi. Detta lilla misstag skulle snart komma tillbaka för att jaga dem när Greyhound sattes på banan när han bara var två och omedelbart utklassade alla andra.

Tidiga tävlingar hölls inte på banor utan på långa vägsträckor, fram till 1830-talet reds travhästarna oftare än du spändes för sulky som idag. Morganhästen dominerade sporten under en tid, men snart skulle de bästa travaren härstamma från Hambletonian. Greyhound som var känslig i munnen, hade ett steg på 7 meter, hade mod och ett djupt bröst. Han pullade inte och han var lyssnade på sin kusk. Greyhound var kapabel till att trava 25 km/h. han förlorade nästan aldrig, och han kom snart att bli publikfavorit. Han kon nästan alltid iväg fört i starten och häll sig där ändå tills mål.
Greyhound- Champion trotter
När han pensionerades 1940, efter sju år på banan, hade han slagit rekord på alla distanser från ¼ - 2 miles. Rekorden visar att han travade en mile under två minuter över 25 gånger. Hans åstadkommande blir ännu mer imponerande när du har i åtanke att banorna och tävlingarna inte alls var i den fina kondition de är idag.

Några av hans minnesvärde rekord var bl.a. det som stor över 30 år, vilket han tog på Lexington; Kentucky: en mile på 1.55 ¼. 1938 tangerade han världsrekordet på 1.57 ¼ för en mile. Samma år sänkte han världesrekordet för 1 ½ mile med hela 10 sekunder på tiden 3.02, ½.

Efter sin pensionering 1940 skickades Greyhound då och då på utställningar. Han stod på Doc Flannery’s Farm i Maple Park, Illinois, där hans fans var välkomna att hälsa på honom och skriva i hans gästbok. Han var frisk ända fram till februari 1965 ( 33 år gammal ), då han dog. Han är begravd på Red Gate Farm som nu tillhör St. Charles ordförande Jim Cooke. Många har kallat honom den största travaren som någonsin levt.
Winning the 1935 Hambletonian
Av de 25 världsrekord som Greyhound satte så var han fortfarande innehavare av 16 av dessa vid sin död.

På senare år har det varit bråk om att bevara hans grav. De som önskar detta, har övertaget för tillfället, men Countyt vill bygga en bro över den närliggande Fox River vilket skulle förstöra Greyhounds grav. Ett närliggande samhälle slåss för att bron inte ska få byggas och de senaste planerna är att bygga en mindre bro så att Grayhounds grav kan ligga kvar
Här kan du läsa mer om Greyhound (Sidan är på Engelska)