Den kommersiella delen
Tillbaka
Dan Patch var ett original. Inte bara på banan men också i ett antal och olika produkter som bar hans namn. Hans kändisskap var så stort som de hon idrottsstjärnor idag. På många sätt han Dan Patch jämföras med idrottsmän som Michel Jordan i sin förmåga att sälja produkter.
Användandet av hans namn började snart efter hans fösta tävlingssäsong 1900. En lokal cigarrtillverkare i Oxford, Indiana, sålde Dan Patch-cigarrer och en lokal musiker komponerade 
Dan Patch Two Step.
Med det var inte förrän Dan Patch kom i Marion Savages ägo som den kommersiella delen av Dan Patch började på allvar.

Det har sagts att utan Dan Patch hade det inte funnits
någon Marion Savage, och utan Marion Savage hade det inte funnits någon Dan Patch. Båda sakerna är sanna. I Dan Patch hittade Savage en perfekt talesman för sina produkter. Medan genom Savages ansträngningar blev Dan Patch en hushållsnamn och är ihågkommen än idag.

Dan Patch var frontfigur för Savages International Stock Food Company. Han sågs i annonser som hävdade att hans prestationer berodde på att han åt Savages produkter. ”Tre äter för en cent” var Savages slogan som Dan Patch annonserade. International Stock Food Company gjorde litografier av Dan Patch och hans stallkamrater och allt som skulle kunna sälja produkter. Dessa litografier skickades till alla som skrev till företaget.

Företaget producerade också reklam för gården, Dan Patch och hans stallkamrater, som också skickades till de som skrev och önskade dessa. Dessa editioner är fyllda med reklam för företaget, de innehåller glödande rapporter om Dan Patchs företaganden. Det inkluderade också foton på Dan Patchs personliga tågvagn, hans stora box, vyer av farmen och reklam för produkter som bar Dan Patchs bild, inklusive stopur vilka kunde beställas genom kuponger som man hittade på International Stock Food Company produkter.

Savage sålde också rättigheterna till dan Patchs namn till olika produkter. Det fanns Dan Patch-automobilen och Dan Patch –tobak, Dan Patch-spisen, Dan Patch-tvättmaskinen och Dan Patch- vagnar för att nämna några. Andra produkter använde Dan Patchs namn för reklam, tex. Gombault’s liniment.

Dan Patch hade även en järnväg uppkallad efter sig. Den öppnade 1910, en gastelektrisk järnväg mellan Northfield och Lakeville, Minnesota genom Minneapolis. Det råkade också passera Savages gård på vägen. Efter Dan Patchs död förlorade linjen sin huvudsakliga orsak för att den fanns till och förlorade stängdes 1942.
Delar av Dan Patch legend kommer ur den kommersiella delen av hans namn och image. Produkterna han framhöll och gjorde reklam för sin ägare hade blivit värdefulla samlarobjekt. Även kopior och nyprodukter av dessa saker har blivit populära.

Utan Savage hade Dan Patch med stor sannolik kommits ihåg som hästen som höll passgångarrekordet i 32 år. Men tack och lov är hans bedrifter ihågkomna och hyllade.